torstai 4. lokakuuta 2012

Carcassonne ja tarjousten logiikka

Toisin kuin otsikosta voisi kuvitella, tarkoitus ei ole tässä tekstissä käsitellä Carcassonne pelin ominaisuuksia ja sen pelaamista, vaan ihan jotain muuta.

Suomalainen kirjakauppa muisti meitä ystävällisesti syyskuun alussa tarjouskupongilla, jossa luki, että vapaavalintaisesta pelistä saa tällä kupongilla 20% alennuksen ja lisäksi vastaava koodi nettiin - ei mitään mainintaa muista rajoituksista tai muusta.

Meille on jo pitkään ollut hankinnassa Carcassonnen 10-vuotis juhlapainos ihan sen takia, että se vanha peli kaikkine lisäosineen on kasvanut niin massiiviseksi, että sen pelaaminen kestää useita tunteja. Olemme näet yhdistäneet siihen kaikki 8 suomeksi julkaistua lisäosaa ja niiden lisäksi muutaman sellaisen minilisäosan, joita ei ole suomennettu (luolat, jotka tulivat Spielbox-lehden mukana, piiritys ja kerettiläiset, jotka hankin aikanaan Saksasta sekä tyhjät laatat, jotka tulivat tuossa mukana ja joihin toteutimme omat laattamme ja nyt sitten vielä lisäksi kavereiltamme saadut haamut, joita voi pelata vain tämän pelin kanssa). Lyhyemmän pelaamisen mahdollistumiseksi olimme puhuneet pitkään tuon juhlapainoksen hankinnasta.

Päätin siis käydä katsomassa, josko tuolla Suomalaisessa kirjakaupassa vaikka olisi tuollainen juhlapainos. Olihan siellä - yksi ainoa kappale.

Siellä oli myös hyllyn reunassa mainos, että jokainen Carcassonne pelin tai lisäosan ostaja saa kaupan päälle Skåne-pelin. Minä tietenkin päättelin, että nyt kannattaa tehdä kaupat, koska tuo oli viimeinen kappale juhlapainosta ja kun kaupan päälle saisi vielä toisenkin pelin, jonka kyljessä oli 19,90€ hintalappu. Missään ei edelleenkään ollut mainintaa, ettei tarjouksia voisi yhdistää, niinpä otin molemmat pelit ja marssin kassalle.

Kassalla sitten alkoikin änkytys, kun olin ojentanut ensin Carcassonnen, sitten alekupongin ja viimeksi Skånen kassalle. Myyjä väitti, ettei tarjouksia voinut yhdistää. Kysyin, missä niin sanotaan, kummassakaan ei ollut mitään mainintaa asiasta, ei sen paremmin kupongissa kuin hyllynreunassakaan. Kassa väitti, että heille on sanottu, ettei tarjouksia saa ketjuttaa, minä väitin, etten minä voi asiakkaana sitä tietää, koska missään ei sanota, että tarjouksia ei voi yhdistää.

Lopputulos oli, että sain Carcassonnen tarjoushinnalla (alennuksen jälkeen 20€) ja Skånen ilmaiseksi, mikä minusta oli oikeudenmukaista, koska hyllynreunassa todellakin sanottiin, että kaikille Carcassonnen tai sen lisäosan ostajalle lisäksi Skåne ilmaiseksi.
 

Kerrottuani tarinaa Herra Kirjoitukselle, hän nauroi, että heti kun olin kävellyt liikkeestä ulos, myyjä juoksi kirjoittamaan tuohon viereen lisälappua, ettei voi yhdistää muihin tarjouksiin. Minulle ihan sama, sain kaksi peliä alle yhden hinnalla, koska Carcassonnen juhlapainoksen normaalihinta oli 25€ ja alennuksen jälkeen molemmat yhteensä maksoivat 20€.

Skånea ei ole vielä testattu, mutta vaikutti ihan hauskalta peliltä.

Ei kommentteja: