torstai 11. lokakuuta 2012

Korallin hohtoa syksyyn

Ostin joskus kauan sitten Lielahden Lankamaailmasta viisi kerää korallinpunaista pörrölankaa - langat olivat tarjouksessa, eikä minulla ollut hajuakaan, mitä niistä tekisin, mutta kun ne olivat niin kauniin värisiä, niin pakkohan se oli ostaa. Jatkoperustelu mallia Sulo Vilén oli tietenkin se, että kun olivat halpoja. Väri oli oikein sellainen ihanan hehkuvan pehmeä, aivan aidon punaisen korallin sävyä.

Syksyn tullen totesin niskani kaipaavan lämmikettä ja muistin nuo langat. Niinpä päätin tehdä itselleni tuubihuivin. Katselin ensiksi me-lehdessä ollutta siksak-huivin ohjetta, mutta tajusin pian, ettei se toimisi tuolla langalla ja päädyin ihan tavalliseen kaksi oikein kaksi nurin joustimeen.

Koska inhoan sitä, että joku puristaa kaulaani, piti tuubin olla riittävän löysä, mutta kuitenkin sen verran napakka ettei se pelkästään roiku rinnuksilla, vaan myös suojaa kaulaa. Kaupan versioissa on ollut juuri tämä ongelma, kaulani ei saanut niistä riittävästi suojaa, mutta riittävän löysiä ne toki sitten vastavuoroisesti olivat. Niskani sen sijaan kaipaa runsaasti lämpöä syksyn tullen, joten mallia piti vähän kehitellä, varsinkin kun halusin mahdollisuuden käyttää huivia myös huppuna.

Lopputulos näyttää enemmän keepiltä kuin tuubihuivilta, mutta toimii juuri niin kuin pitää. Loin aluksi noin 90 silmukkaa, tarkkaa määrää en enää muista, niillä sitten neuloin parikymmentä senttiä joustinta renkaana. Sitten otin jatkoin neulomista vain 50 silmukalla, joiden oli tarkoitus muodostaa huivin takaosa. Tuota takaosaa neuloin ehkä noin viisitoista senttiä, jonka jälkeen jatkoin koko renkaan neulomista ja samalla kaventelin etuosasta silmukoita, jotta siitä tulisi kaulan kohdalta kapeampi. Lopuksi suljin ompelemalla nuo kaksi reikää, jotka jäivät neuleeseen pidennetyn takakappaleen jälkeen.

Ja eikun käyttöön.

Ei kommentteja: