lauantai 13. lokakuuta 2012

Synttärinopat

Nyt kun juhlabileet ovat parhaillaan menossa, niin voi tämänkin valmiin työn jo julkistaa. Saimme kutsun Herra Kirjoituksen hyvän ystävän nelikymppisille. Hän kuuluu niihin onnellisiin, joilla on ihan kaikkea, joten lahjan keksiminen tuotti paljon päänvaivaa.

Sitten päätimme koota hänelle, hän kun sattuu olemaan IT-alan ihmisiä, servicepack 40:n. Koska hän myös harrastaa nopeita autoja, päätimme vitsiksi laitaa mukaan myös spesiaalikarvanopat, joiden idean näin joskus KnittyGrittyssä. Alkuperäisen ohjeen mukaisissa nopissa oli tietenkin tavalliset "silmät", mutta näiden juju onkin siinä, että noppiin on kirjailtu sankarin nimi ja ikä.







Nopat on koottu kahdesta kappaleesta. Loin mustalla seiskaveikalla 12 silmukkaa, neuloin sileää neuletta kunnes tilkku oli neliön mallinen, sitten yksi kerros niin, että oikealle puolelle tulee nurja kerros ja sitten taas neliö ja nurja kerros ja kolmannen neliön jälkeen päättely. Sitten toinen vastaava kappale. Nämä kappaleet ommeltiin yhteen 5x5x5cm kokoisen vaahtomuovikuution ympärille. Koristeet ovat virkattua ketjusilmukkaketjua, joka on kiinnitetty noppaan ompelemalla. Eli virkkasin siis mitalla sopivat pätkät ketjusilmukoita, langan päät vedin parsinneulalla kuution sisään ja lopun kiinnityksen tein ompelulangalla ja silmäneulalla.


Postaus on siis ajastettu ja tässä kohtaa me olemme jo nauttimassa juhlissa.

Ei kommentteja: