sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Testing, testing: kahvia, kahvia

Pitkästä aikaa tällaisiakin uutisia. Sain testattavaksi Löfsbergin kahvipaahtimon tummapaahtoista Kharisma-kahvia. Sen mainostetaan olevan aromiltaan pähkinäinen ja sisältävän hedelmäisiä sävyjä.

Ensimmäinen plussa oli se, että testipussista riittää kuuteen tai kahdeksaan kupilliseen kahvia eli pääsee siis kunnolla maistelemaan. Normaalistihan noissa on sellainen sormustimellinen ettei siitä tule hullua hurskaammaksi.





Yleensä en ole tummapaahtoisten kahvien ystävä, pyrin kuitenkin suhtautumaan tähän avoimin mielin ja toivon, että löydän ne pähkinäiset sävyt tuolta kahvista. Oman lisänsä testaukseen tuo tietenkin se, että haluan kahvini maidolla - aina, ei kerta kaikkiaan ole kahvia, jota voisi juoda ilman maitoa.

Keittelimme siis herra Kirjoituksen kanssa aamumme iloksi karismaatista kahvia ja totesimme sen tosiaan tummaksi ja voimakkaanmakuiseksi. Pussissa oli suosituksena, että siitä tulee 6-8 kupillista kahvia, joten pistin vettä reilut 8 kuppia.  Ensimmäisen kulauksen kohdalla ajattelin, että tämä en juo edes yhtä kupillista, niin tummaa kahvi oli. Toisen kulauksen kohdalla totesin, että vaikka se on tummaa, ei se silti ole karvasta tai kitkerää niin kuin yleensä. Väistämättä mieleen tulee brasilialainen kahvi, jota juodaan kuumennetun maidon kanssa suhteella puolet kahvia, puolet maitoa. Kehittymätön makuaistini ei löytänyt kahvista hedelmiä tai pähkinää, mutta missään tapauksessa en sano, etten joisi tätä kahvia uudestaankin.

Ei kommentteja: