keskiviikko 28. marraskuuta 2012

13 haastetta

Kolmetoista kuukautta, vähintään kolmetoista haastetta...

Pidän itseni haastamisesta tavalla tai toisella, näin siitäkin huolimatta, että joskus onnistun, toisinaan epäonnistun surkeastikin haasteissani. Oman mielenterveyteni kannalta lienee kuitenkin parempi, etten ala laskea suhdetta siitä, että olen onnistunut kerran kymmenestä ja epäonnistunut sen yhdeksän kertaa. Sen paremmalta tuo yksittäinen "voitto" tietenkin maistuu. Voitto lainausmerkkeihin siksi, että useimmiten haasteeni ovat sellaisia, ettei niissä voi varsinaisesti voittaa tai hävitä, vaan onnistua hyvin tai onnistua huonommin. Enemmän kuin onnistuminen minua kiehtoo ylipäänsä itsensä haastaminen.

Marraskuun muovikassihaaste eli muovikassiton marraskuu meni loppujen lopuksi paremmin kuin odotin. Meille ostettiin yksi muovikassi ja senkin osti Herra Kirjoitus, joka oli unohtanut koko haasteen olemassa olon ja häntä harmitti vietävästi, kun kuuli, että oli ostanut sen ainoa muovikasssin. Muutama muovipussi tuli ilmaiseksi ostosten mukana, mutta niinhän alunperin oli tarkoitus, että niitä ei huomioida, vaan vain ostetut kassit lasketaan. Kaiken kaikkiaan marraskuussa meille on tullut ehkä  viisi tai kuusi uutta muovikassia, mikä tietää hyvää ylipursuavalle muovikassien säilytyskorille.

Muistaakseni en muuten ole esitellyt tätä haastetta sen tarkemmin täällä, mutta muovipussittoman marraskuun tarkoituksena oli siis olla ostamatta yhtään uutta muovikassia ja vain yksi poikkeus tuosta on tehty.

Nyt sitten haluan haastaa itseäni vähän lisää, sillä vuoden 2013 loppuun on aikaa 13 kuukautta. Lukua 13 pidetään usein epäonnen lukuna ja siihen liitetään vaikka mitä negatiivista, mutta en halua ajatella asiaa näin. Ajattelin vähentää negatiivisia ajatuksia haastamalla itseni kolmentoista kuukauden ajan erilaisiin asioihin. Jokaiselle kuukaudelle ei sentään tarvitse olla kolmeatoista haastetta, mutta jos jossain kohtaa niin sattuu käymään, niin olkoon sitten niin, kuitenkin vähintään yksi haaste eli tavoiteltava asia jokaiselle kuukaudelle ja sama asia saa olla useammankin kuukauden haasteena, mutta sen rinnalla pitää olla myös jotain uutta ja tietenkin mielellään jotain mikä liittyy lukuun 13.

Aloitetaanpa siis joulukuun 2012 haasteista:
1. Kirjoitan joulukuussa ainakin 13 blogikirjoitusta ja niistä enemmän kuin puolet pitää olla aiheeltaan jotain muuta kuin käsitöitä. (En sentään uskaltanut pistää haasteeksi tai tavoitteeksi, että kirjoitan 13 ei käsityöaiheista kirjoitusta)

2. Laihdutan  yhden kilon joulukuun aikana

3. En osta yhtään uutta laukkua

4. En osta uusia vaatteita - marraskuussa ostettujen laskut toki pitää maksaa, jos ne joulukuulla erääntyvät.

Ei kommentteja: