maanantai 19. marraskuuta 2012

Salamaakin nopeampi Blitz

Vuoden lautapelipalkinnot jaettiin jo joskus alkusyksystä tai loppukesästä. Ensimmäistä kertaa moneen vuoteen palkitut pelit aiheuttivat meillä kulmakarvojen nostelua tai siis eivät tietenkään kaikki palkitut pelit, mutta yksi kolmesta. Tuo yksi on Paris connection, joka muistuttaa mielestäni kovasti paljon sekä menolippua että Kingdom Builderia, jonsta olen kirjoittanut aikaisemmin täällä, KLIK. Epäilysten vuoksi Paris Connectionin hankinta saa edelleen odottaa, hurjimmissa unelmissani löydän sen joulun jälkeen kerran tai kaksi pelattuna huuto.netistä halvalla.

Sen sijaan perhepelisarjan voittaja Blitzin hankimme viime viikolla. Se sattui olemaan sopivasti edulliseen hintaan myynnissä paikallisessa Prismassa ja kun siihen vielä yhdistää tuplabonukset, niin pakkohan tarjoushaukan oli iskeä.



Pelin idea on äärimmäisen yksinkertainen. Siihen kuuluu viisi esinettä (harmaa hiiri, valkoinen kummitus, punainen tuoli, sininen kirja ja vihreä pullo) sekä nippu kortteja, joissa nämä esineet esiintyvät oikean tai väärän värisinä aina kaksi kerrallaan. Mikäli kortissa on oikean värinen esine, pöydältä napataan se. Jos taas kortissa on molemmat esineet väärän värisiä, pitää ottaa pöydältä se, jonka väri korista puuttuu. Nämä on ehkä helpompi selittää esimerkkien avulla. Jos siis kortin kuvissa on sininen nojatuoli ja harmaa hiiri, pitää pöydältä nappaista hiiri, koska se on oikean värinen, sillä oikeastihan nojatuoli on punainen ja kirja sininen. Jos taas kortissa on sininen tuoli ja harmaa kummitus, pitää pöydältä ottaa vihreä pullo, koska se eikä sen väri esiinny kortissa. Peli on paljon helpompi ja viihdyttävämpi pelata kuin miltä tuo selostukseni saa sen kuulostamaan.

Nopeimmin oikean esineen napannut saa pöydälle käännetyn kortin ja loogisesti eniten kortteja kerännyt on voittaja. Peli päättyy, kun korttipakka on pelattu läpi. Säännöt tarjoilevat myös toisen hiukan vaativamman vaihtoehdon pelaamiseen eli uskon tästä riittävän iloa pitkäksi aikaa. 

Mielestäni tämä on juuri sellainen sopiva "välipala"peli pelattavaksi raskaampien pelien välissä. Ei kestä liian kauan

Ei kommentteja: