lauantai 24. marraskuuta 2012

Testing: Lumme

Olen aina innokas kokeilemaan kaikkea uutta. Niinpä tartuin tietenkin heti tilaisuuteen, kun netissä oli mahdollista tilata testipussi pesuainetta. Tämä pesuaine oli nimeltään niinkin suomalaista ja kaunista kuin Lumme.

Lumme-pesuaine on siis kirjopesuaine, jota voi käyttää kaikissa pesulämpötiloissa kolmenkymmenen asteen yläpuolella. Testipussin piti riittää yhteen koneelliseen, niin kuin itse asiassa riittikin, tosin jäi tunne, että ennen pussin huuhtelua isompi osa pesuaineesta oli pussin seinämissä kuin pesupallossa. Tietenki tuon pussin olisi varmaan voinut heittää sinne koneeseen suoraan, mutta kun halusin tarkistaa värin ja tuoksun. Väri oli neutraalin vaaleankeltainen.

Tuoksu osoittautui miedoksi, vaikeasti määriteltäväksi, mutta ei missään nimessä epämielyttäväksi ja samanlaisena se siirtyi myös vaatteisiin. Pestyinä vaatteet siis tuoksuivat pääasiassa puhtaalta, ei millekään keinohajusteelle, mikä on minusta tuotteelle iso plussa. Muistan edelleen kauhulla naapurin super-halpis-jätti-tuoksu-pesuaineen, joka tartutti tuoksunsa myös meidän pyykkiin, kun samoissa tiloissa kuivattiin.

Tämä aika vuodesta ei tietenkään ole paras mahdollinen aika pesutuloksen arvioimiseen, varsinkin jos kyse on himmeistä tahroista ja niiden irtoamisesta vaatteesta. Kunnolliseen arviointiin tarvittaisiin kesän armoton aurinko ja ulkona tehtävä tarkastelu vaatteen jokaisesta kulmasta. Sen verran mitä nyt keinovalossa pesutulosta voi arvioida, olen tulokseen tyytyväinen. En huomannut tahra- tai pyykinpesuainejäämiä, vaatteet silisivät helposti ja olivat hyvin käsiteltäviä.

Ostan todennäköisesti seuraavalla kertaa tätä meille värillisten vaatteiden pesuaineeksi.

Ei kommentteja: