sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Joulupallot

Koska suurin osa lahjojen saajista on jo saanut pakettinsa ja osa jopa avannut ne, ei ole enää mitään syytä salailla sitä, mitä tämän vuoden tee-se-itse-joulukukan-korvikkeisiin tuli pakattua. Esittelyssä siis ne tee-se-itse osat, teollisesti valmistettuja tuotteita en jaksanut kuvata.

Puolen syksyä ja talvea olen viettänyt suurimman osan ajastani puikkojen kanssa. Osa malleista on suoraan Arnen ja Carloksen joulupallot kirjasta - myönnetään, olen palloineni pikkuisen valtavirrasta jäljestä, mutta onneksi näiden lahjojen saajat eivät kuulu käsityöblogien suurkuluttajiin (suurin osa ei taida koskaan vierailla yhdessäkään - eikä sen puoleen minunkaan blogissani, mistä syystä "kukat" voi pistää julkaisuun ennakolla). Osa malleista on omia sovelluksiani A&C:n perusmallista.

Osa näistä kuvista on nähty täällä blogissa jo aikaisemmin, mutta en yksinkertaisesti ehtinyt perata pallokasaa blogin kera niin, että olisin tarkistanut, minkä pallon olen joskus aikaisemmin esitellyt ja mitä en. Siksi kaikki kerralla eetteriin.

Pallojen materiaalina on vaihtelevasti valkoista ja viininpunaista nallea, turkoosin kirjavaa Veeraa ja lisäksi kierrätysmateriaaleja. Kultaiset koristeet ovat blingien päättelylangoista, osa punaisista ja mustista purkulankaa, joka sopi tähän projektiin paremmin kuin hyvin, sillä punaisissa oli mukana ihanasti kimalletta, jota en purkuvaiheessa edes huomannut, samoin mustan kirjoneulepallon kultainen on purettua - alkuperäisessä asussaan täällä. Samalla tyhjeni myös keskeneräisissä mainitsemani pätkälankapurkki melkein tyhjäksi erilaisiin palloihin tehtyihin koristeisiin. Loppuhinkin pätkälankoihin on olemassa suunnitelma, jota alan toteuttaa vuoden vaihteen jälkeen, nyt ei juuri innosta.





Viimeisen kuvan pallot eivät ole tuossa ensimmäisessä kuvassa, vaan ne on tehty sen ottamisen jälkeen. Kaikkiaan noita palloja oli  27. Jos joku hämmästelee tuota harmaata, niin se on Star Wars fanille toteutettu Death Star-Kuolon tähti. Ei ihan onnistunein toteutus, mutta tarkoitus olisi saada aikaan tälle omalle fanille (herra Kirjoitus) aikaan vähän mietitympi malli, tämän tekeminen kun tuli puskista ja hirveellä hädällä, eilen illalla kuulin että tuomoinen pitää tehdä ja olla tänään valmiina.

Pallojen lisäksi paketeissa oli puuvillasta ja bambusta valmistettuja tiskirättejä, joita on esitelty blogissa jo aikaisemmin mm.täällä, täällä ja täällä. Osa räteistä saattoi jäädä vallan kuvaamatta, mutta kun aika loppui kesken ja kamerassa ei ollut yhtään akkua ladattuna...vanhaa laulua mukaillen: "Syytän sua Herra Kirjoitus, kun kamerani akku loppu on" Ihan kuin en itse voisi ja osaisi sitä ladata :-)

 

Ei kommentteja: