sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Kosmetiikan 4/4

Tiedän, etteivät nämä kuvat ja sepustukset tyhjentyneistä pulloista inspiroi juuri muita kuin minua itseäni. Mutta itselleni minä edelleenkin ensi sijaisesti tätä blogia kirjoitan, vaikka on toki mukavaa, että sitä joku muukin tutkailee. Toisekseen näistä on kyllä ollut minulle ihan oikeaa apua, sillä aika monta kosmetiikkatuotetta ( kuten huulipunia tai kynsilakkoja) on jäänyt hankkimatta ihan näiden postausten takia. Nämä kun kiistatta todistavat sen, minkä verran mitäkin tököttiä taloudessamme kuluu.

Suurimmassa osassa tuotteita olen saanut hävitettyä ne kaapissa pyörineet kertaan tai kahteen riittävät pullonpohjat, joita näiden poistopostausten aloittamisen aikana oli kaapit pullollaan ja siksi tyhjentyviä purtiloitakin runsaasti. Maalla saattaa vielä jokunen sellainen pullo olla, mutta vähiin ovat tosiaan käyneet eli nyt näistä alkaa saada sitä todellista kuvaa siitä, mitä tuotteita ja minkä verran meillä kuluu. Sikäli nämä ovat entiselle meikkihamsterille surullista katsottavaa, että tuotteista valtaosa on peruskosmetiikkaa ja meikit poistuvat lähinnä siksi, että ovat vanhentuneet tai rikkuvat käytössä. Näistä ei siis saa minkään valtakunnan tekosyytä uusien meikkien hankkimiseen, kun laatikot pursuvat entisistäkin.

Tuo meikkien vähäinen kuluminen on tosiaan ollut minulle aika katkeraa kalkkia huomata, sillä vaikka meikkaan joka päivä tai lähes joka päivä, niin yllättävän pitkälle riittää luomivärinappi tai huulipuna siis tarkoitan riittämistä noin kulumisen kannalta. Eniten varmaan meikeistäni ovat kuluneet ripsivärit, värivoiteet, puuterit ja kulmakynät. Noita sentään tuntuu joskus loppuvankin, mutta en tosiaan muista, koska viimeksi olisin hävittänyt tyhjentyneen huulipunan. Pilalle menneitä olen sen sijaan kyllä saanut viskoa pois. Jospa sitä tässä sitten pikkuhiljaa alkaisi viisastua.

Samaa vanhaa kaavaa noudattavat nämä tämän viimeisenkin vuosineljänneksen poistot.

On shampoota ja suihkugeeliä, pari rasvatuubia ja yksi värivoide, mutta on joukkoon sentään eksynyt vähän jotain muutakin. Kaksi purkkia Yves Rocherin suihkugeeliä, täyttöpullo shampoota ja kaksi tuubia Provisor-merkkistä käsi- ja vartalovoidetta. Rasvaista apo basea sekä isommassa että pienessä tuubissa, yksi dödö, puhdistusaine ja valkoinen rajauskynä punaisessa kotelossa. Tämä valkoinen katosi kuin huomaamatta, on oikein edes ymmärtänyt, missä vaiheessa se loppui. Noiden rasvojen määrästä näkee selvästi, että on talvi ja pakkasaika ja iho kuivuu kovin runsaasti.

Seuraavankin kuvan sisältö on sitä samaa "peruskauraa" eli suihkugeeliä minulle ja hänelle, jaksan edelleen ihmetellä, miten monta noita Yves Rocherin pulloja meille on varastoon ehtinyt kertyä, kun niitä aina vaan riittää, vaikka en ole mielestäni pitkään aikaan uusia ostanut. Suihkugeelien lisäksi saippuuaa, pikku palanen oli nyysitty brasilialaisesta hotellista "matkamuistoksi". Meikkivoide on ensimmäinen tyhjentynyt meikkituote pitkään aikaan.



Samalla kaavalla jatketaan,  pari pulloa shampoota (joista toinen jo kovasti moneen kertaan kiertänyt täyttöpullo), yksi paketti hiusväriä, brasilialainen maracuja eli passion hedelmä saippua  ja tuubillinen hoitoainetta. Hoitoaine on peräisin edellisestä samanlaisesta hiusväristä ja on äärimmäisen tehokasta ja äärimmäisen riittoisaa. Pakkaus lupaa sen riittävän neljään kertaan, mutta todellisuudessa se riitti ainakin kymmeneen käyttökertaan ja hoiti tosiaan hiukset kauniin kiiltäviksi.

Tämän neljänneksen poistoja on yhteensä 20. Koko vuoden saldo on 55 + tämä 20 eli kaikkiaan 75 purkkia. Ja tässä kohtaa en sitten laske, montako purkkia on muuttanut meille, vaan olen oikein tyytyväinen tuohon poistumien määrään.

Ei kommentteja: