torstai 24. tammikuuta 2013

Camo-puuvillaa

Ilmeisesti sain noista kolmesta pikaisesti neulomastani sukkaparista yliannostuksen, sillä sukkien neulominen ja ylipäänsä neulominen alkoi pahasti takuta, enkä saanut mitään aikaiseksi. Tai sitten otin kirjaimellisesti sen, että minulla oli lomaviikko - lomaviikko tavallisista töistä, mutta täysi työviikko toisaalla kuitenkin. Lomailin siis kotitöistä ja käsitöistä. Tuota lomailua ja laiskuutta sitten paikattiin loppuviikon siivousahkeroinnilla ja siinä ei paljon käsitöitä ehtinyt ajatella. Koti onneksi tuli kuntoon, sillä saimme perjantaina yllätysvieraita.

Viikonlopun aikana kuitenkin valmistuivat pitkään työstämäni puuvillasukat. Materiaalina Sinooperi homestoren alesta ostamani puuvillalanka, jonka kuvittelin olevan kaksiväristä, mutta joka osoittautuikin kolmeväriseksi ja niinpä sukista tuli varsin camo-henkiset, sillä sukkien pätkävärjäys oli jotenkin epämääräisen mittaista ja niinpä vaaleista ja tummista pinnoista tuli varsin isoja.






Nämä sukat aloitin kärjestä neuloen, koska pidän siitä mallista. Tiedän jo nyt, että silmukoita on liikaa, niitä on teräosassa 48 ja varressa 44. Oikea määrä olisi ollut 44 ja 40, sillä puuvillahan venyy käytössä. Mukavat nämä kuitenkin ovat käytössä - se tuli jo testattua. Lankaa kului noin 80g, en punninnut sukkia, mutta kerässä oli 50g ja yksi kerä riitti yhteen kokonaiseen sukkaan ja toisen sukan varvasosaan. Minulla on siis vielä vajaa kerä, joten voin tehdä ainakin osan toisista sukista pienemmällä silmukkamäärällä. Varastoista varmaan löytyy sopivaa täydennystä. Esimerkiksi kirjavat camo-varret ja beige teräosa ei kuulostaisi mielestäni pahalta.

Ei kommentteja: