sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Työvoitto

Herra Kirjoitukselle nimittäin. Hän on erittäin ansiokkaasti käynyt alusvaate- ja sukkalaatikkoni kimpuun viimeisen puolentoista vuoden ajan huomauttelemalla jatkuvasti, että siellä olevat asusteet eivät enää täytä käyttövaatteiden kriteereitä. Ne ovat kuulemma liian kuluneita, liian reikäisiä ja liian ties mitä, onneksi ei sentään sanonut, että ne ovat epätrendikkäitä, sillä silloin olisi saanut mies parka ympärikorvia - minä kun en koskaan ole pukeutunut trendin mukaan... alusvaatteissa ja sukissa kaikkein vähiten.

Nyt sitten on yhden sortin suururakka suoritettu ja makuuhuoneen vaatekaapit siivottu. On itse asiassa aika jätkyttävää tajuta omistavansa niin paljon rättejä (ja huomatkaa kukaan ei sitten tässä yhteydessä puhunut vaatteista mitään!), ettei ikänään ehdi käyttää niitä loppuun ja silti lisää tekisi mieli hamstrata. Toivottavasti tämä siivoaminen ja totuuden näkeminen pitää nyt vähän aikaa ostohimot kurissa.

Mutta siis itse asiaan. Herra Kirjoituksen tarkan vahtivan ja tarkastavan silmän alla pelkästään alusvaatekorista siirtyi näin paljon tavaraa poistoon.


Nämä sukat päätyivät jo aiemmin appiukon tossuihin eli tämän verran tuli tyhjää pelkästään niiden avulla.

Hän vahti jokaista sukkaparia kuin haukka ja vaati saada nähdä kaikki vähänkin epäilyttävät yksilöt, mikä tietysti oli ihan hyvä juttu, sillä rehellisyyden nimissä, mitä ihminen tekee kymmenellä sukkaparilla, joista yhdeksän soveltuu vain rajattuun käyttöön = sellaiseen paikkaan, jossa kukaan ei näe sinun jalkojasi tai näkee ne vain vilaukselta. Tilanteessa, jossa pitäisi saada katseenkestävät sukat jalkaan, vaihtoehtoja on korkeintaan kahdet vain siksi, että muut ovat niin loppuunpidettyjä, ettei niillä kehtaa esiintyä julkisesti.

Nyt tämä ongelma on poistunut ja rätit ovat muuttaneet seuraavaan kaappiin eli siivouskomeroon. Sieltä ne sitten aikanaan (eli varsin pian) tulevat tiensä päähän toimiessaan pölynkeräysrätteinä, kengänkiilotusliinoina tai autopesuapureina. Sen jälkeen ne voi hyvällä omallatunnolla siirtää energiajätteeksi ja nauttia niiden tuottamasta lämmöstä ja todeta, että ne tulivat hyädynnetyksi viimeiseen asti.

Olen siirtänyt vaatekaapppien siivousta ja tätä ajastettua postausta eteenpäin en vain kerran tai kaksi, vaan varmasti viisi  tai kymmenen kertaa. Tekosyinä siis perusteluina olen käyttänyt sitä, että mitä enemmän aikaa kuluu, sitä enemmän saan käytettyä vaatteita ihan oikeasti poisheittokuntoon. Ehkä se ei nyt ihan ole uskottavaa, jos ajattelee, etteivät vaatteet kuukaudessa parissa kulu loppuun. Samalla olen yrittänyt vakuutella itselleni, että olen valmis luopumaan sitä useammasta vaatteesta, mitä enemmän saan asiaa sulatella - enkä muuten usko tuohon edes itse.

Nostalgisia muistoja herätti erityisesti tämä äidilleni aikanaan kuulunut, nyt jo repaleiseksi kulunut mekkonen. Äidillä se on vappumekkona joskus vuonna 60 ja risat, minulla se on palvellut yöpukuna viimeiset parikymmentä vuotta. Nyt se alkaa olla niin riekaleina, että se pitäisi hävittää, mutta ajattelin käyttää sihen asti kun viimeinenkin langan on purkautunut.

Kuosi on mielestäni tuossa mekossa huippuihana, pohjaväri tummansininen, jossa eri sävyisiä pinkkejä ja keltaisia galakseja. Yhtään kokonaista kuviota ei ole jäljellä, mutta ehkä noista pystyy jotain kuvittelemaan.



Hitaasti edisttyy siivousprojekti, mutta aina sentään jotain pientä kaapista  poistuu. Tällä kertaa poistoja alusvaatelaatikosta. Samaan kuvaan on päässyt livahtamaan myös kännykkäkotelo, jonka korjasin käyttökelpoiseksi ja kadotin vähän sen jälkeen - voitte uskoa, että harmitti kuin pientä oravaa, jolla olis pähkinöitä, mutta ei hampaita.


Jotain muutakin "pientä" sentään on saatu kaapista poistettua. Tämän verran on vaatteita siirtynyt räteiksi ja sieltä osa edelleen vallan poistoon energiajäteastiaan. Mukana on lakanaa, paitoja, sukkia ja yksi raidallinen trikoomekkokin on päässyt mukaan.


Täytynee tehdä vielä täydentävä postaus siinä vaiheessa, kun viimeisetkin laatikot on siivottu. Vaikka tekstissä uhoankin käyneeni vaatekaapit läpi, totuus on, että muutama kori on vielä koluamatta (ne ovat ne kaikkein pahimmat) ja pelkästään niiden sisällöstä tulee takuulla yhden tekstin verran poistettavaa.

Ei kommentteja: