perjantai 22. helmikuuta 2013

Luottoreseptejä: Chili con carne

400 g paistijauhelihaa

1 rkl rasvaa
( 2 (225 g) isoa sipulia )

( 2 valkosipulin kynttä )

2 - 3 dl vettä

1 liha-juuresliemikuutio

1/2 dl tomaattipyreetä

1/2 - 1 tl chilijauhetta

1 tlk (420 / 280 g) kidneypapuja

1 prk (2,5 dl) Valio maustettua ruokakermaa Mustapekka


Ruskista jauheliha pannulla rasvassa.


(Lisää hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Anna niiden kuullottua.)

Lisää vesi, liemikuutio, tomaattipyree ja chilijauhe. Käytä chiliä makusi mukaan. Anna kiehua hiljalleen 3 - 5 min.

Huuhdo pavut siivilässä. Lisää ne sekä ruokakerma pannulle. Kuumenna kiehuvaksi.

Tarjoa riisin tai täysjyväcouscousin kanssa


 Meillä herra Kirjoitus vierastaa sekä sipulia että valkosipulia, joten siksi ne ovat reseptissä suluissa. Niiden tilalle olen laittanut vaihtelevan määrän paprikaa ja tuoretta chiliä, valitsemalla esimerkiksi kahta tai kolmea eri väristä paprikaa, saa kastikkeeseen myös mukavasti väriä.

Ei kommentteja: