torstai 25. huhtikuuta 2013

Rocky road reseptikooste

Rocky roadhan on australialainen herkku, jonka tekemiseen on varsin monta tapaa. Tähän tekstiin kokoan muutaman reseptin, joista osa on kokeiltu ja hyväksi todettu, osa vielä odottaa testaamista. Niistä laitan lisäinformaatiota sitten kun olen ne ehtinyt testata (jotenkaan en jaksa epäillä, etteivätkö ne tulisi testatuiksi tässä pikapuoliin...)

Rocky road I

60g vaahtokarkkeja
250g erilaisia pähkinöitä
200g kuivahedelmiä
200g tummaa suklaata
100g maitosuklaata

Vuoraa laakea uunivuoka elintarvikekelmulla. Levitä pieniksi pilkotut kuivahedelmät, pähkinät ja vaahtokarkit vuokaan. Sulata tumma suklaa vesihauteessa ja levitä vuokaan. Sulata maitosuklaa ja kaada raidoiksi tumman suklaan päälle. Anna jäähtyä jääkaapissa. Lohko tai leikkaa tarjolle, kun levy on jähmettynyt.



Rocky Road II

500g suklaata (valkoista, tummaa tai maitosuklaata)
90g säilöttyjä kirsikoita
150g vaahtokarkkeja
45g murskattuja maapähkinöitä

Kelmuta 11x22cm kokoinen vuoka. Leikkaa kirsikat ja vaahtokarkit neljänneksiksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä kolmannes sulatetusta suklaasta vuoan pohjalle. Levitä suklaan päälle puolet  kirsikoista, vaahtokarkeista ja ja pähkinöistä. Seuraavaksi vuokaan lisätään puolet jäljellä olevasta suklaasta, toinen kerros "täytettä" eli loput kirsikat, vaahtokarkit ja pähkinät. Ylimmäksi laitetaan loput suklaasta. Annetaan jäähtyä jääkaapissa noin kahdeksan tunnin ajan tai kunnes herkku on kovettunut, leikataan paloiksi.




Överi Rocky road

200 g maitosuklaata (Fazerin sinistä)
200 g tummaa suklaata
1 säilykepurkki kondensoitua maitoa (makeutettua)
50 g voita

200 g lakritsipaloja
100 g vaahtokarkkeja
5-7 kuivattua viikunaa
3 dl suolapähkinöitä

Pilko kulhoon karkit - lakut suunnilleen puoliksi, vaahtokarkit samankokoisiksi suupaloiksi  kuin lakut. Pienennä myös kuivatut viikunat. Laita kulhoon ja sekoita joukkoon suolapähkinät. Jätä halutessasi hieman vaahtokarkkeja koristelua varten syrjään.

Kaada kondensoitu maito kattilan pohjalle. Lisää voinokare. Pilko suklaalevyt joukkoon. Kuumenna miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes suklaapalat ja voi on sulaneet ja massa on tasaista. Katso ettei massa ole liian kuumaa (jos on, niin anna ihan hetki jäähtyä). Kaada sulanut massa karkki-hedelmä-pähkinäseoksen päälle ja sekoita hyvin.

Levitä massa tasaiseksi levyksi leivinpaperillä päällystetylle uunipellille tai muuhun sopivaan astiaan. Siirrä jääkaappiin kovettumaan. Kovettumisessa menee useita tunteja, suosittelen yön yli odottamista.





Rocky Road III

250g suklaata (tummaa suklaata tai maitosuklaata)
1½ dl maapähkinävoita
1 prk kondensoitua maitoa kinuskiksi keitettynä
100g pieniä vaahtokarkkeja tai isoja 4 osaan leikattuna
1 dl suolapähkinöitä
(dl kuivattuja karpaloita)


Sulata paloiteltu suklaa ja maapähkinävoi vesihauteen päällä metalli­kulhossa. Sekoita joukkoon loput ainekset. Kumoa seos leivinpaperilla vuorattuun laidalliseen vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Peitä ja nosta viileään. Leikkaa kovettunut seos annospaloiksi ennen tarjoilua
 


 
Rocky Road IV

200 g maitosuklaata
200 g tummaa suklaata
tölkki kondensoitua maitoa 
25 g voita 
150 g pieniä vaahtokarkkeja
125 g cashew-pähkinöitä


Paloittele suklaa ja sulata se kattilassa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa. Lisää kondensoitu maito
ja voi, sekoita tasaiseksi massaksi. Rouhi pähkinät karkeaksi rouheeksi ja lisää ne vaahtokarkkien kanssa suklaaseokseen. Kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja laita jääkaappiin jäähtymään
muutamaksi tunniksi. Mitä paremmin massa ehtii jäähtyä, sitä helpompaa sitä on leikata siististi. 
  

Rocky Road V
200 g maitosuklaata
200 g tummaasuklaata
1 prk kondensoitua maitoa
2 rkl voita
3 dl pähkinöitä (käytin cashew ja hasselpähkinöitä)
100g pieniä tai pienittyjä vaahtokarkkeja
(öljyä tai vuokasuihketta voiteluun)

Laita höyrykeittimen alaosaan hieman vettä ja kuumenna lähes kiehuvaksi. Laita höyrykeittimen puuro-osa kattilan päälle ja mittaa sinne paloitellut suklaat sekä kondensoitumaito. Sekoittele välillä kunnes kaikki suklaat ovat sulaneet. Lisää voi. Anna jäähtyä hetken aikaa sekoitellen ja sekoita joukkoon pienet tai paloitellut vaahtokarkit sekä pähkinät. Vuoraa 15x25 kokoinen vuoka leivinpaperilla. (Itse öljysin se varmuuden vuoksi). Kaada massa vuokaan ja tasoittele pintaa. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, kunnes massa on jähmettynyt. Leikkaa pieniksi annospaloiksi tai jätä vähän suuremmiksi fudgepatukoiksi. Voit halutessasi kääräistä fudget vielä sellofaaniin ja laittaa kauniit narut päihin. Näitä voi antaa vaikka lahjaksi. Säilytys jääkaapissa. 

Vinkki! Käytin isoja valkoisia vaahtokarkkeja ja leikkelin ne puhtailla keittiösaksilla noin kuuteen osaan. Jos löydät kaupasta pieniä vaahtokarkkeja, niin käytä niitä!
Vikki! Voit myös jättää vaahtokarkit kokonaan pois ja lisätä halutessasi pähkinöiden määrää. Tai jättää kaikki ylimääräiset pois ja herkutella vain suklaisella fudgella. ( resepti peräisin pullahiiren leivontanurkasta)



Rocky Road VI

200 g taloussuklaata (myös maitosuklaa käy) 
20 g voita
50 g vaahtokarkkeja (n. 15 kpl isoja)
3/4 dl suolapähkinöitä
1 dl riisimuroja
½ dl rusinoita

Paloittele suklaa. Sulata suklaa voin kanssa miedolla lämmöllä kattilassa tai vaihtoehtoisesti mikroaaltouunissa. Älä anna kiehua. Nosta kattila liedeltä. Paloittele vaahtokarkit saksilla ja rouhi pähkinät. Jätä vaahtokarkkeja ja pähkinöitä hieman koristeeksi. Sekoita loput vaahtokarkit, pähkinät, riisimurot ja rusinat jäähtyneen suklaasulan joukkoon. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun kapeaan, suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Ripottele päälle vaahtokarkkeja ja pähkinäitä. Painele koristeet kiinni suklaaseen. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti. Leikkaa rocky road-levy pieniksi neliöiksi.

2 kommenttia:

Ievuskainen kirjoitti...

Ei saa postata tällaisia herkkuohjeita!!! Kohta on pakko kokeilla niitä kaikkia ja vaaka kiittää - not! :P

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Suosittelen kokeilemaan vain yhtä kerrallaan...tai sitten kahta, niin kuin mä vapuksi ajattelin tehdä. Kokeiluvuorossa tuo johon tulee lakua ja se, mihin laitetaan riisimuroja :-)

Ja vaaka kittää----