tiistai 7. toukokuuta 2013

BUZZAUS: Hälsäns kök Falafel

Parista vielä testaamattomasta Hälsäns kökin tuotteesta meillä testatiin seuraavaksi falafeleja, jotka itse asiassa olivat tässä kampanjassa se tuote, jota kaikkein eniten maistettavakseni odotin.

Tuotteesta kerrotaan seuraavaa: Hälsans Kökin Falafel on herkullinen kikherneistä valmistettu tuote, joka on 100% luonnollinen ja kasvisperäinen. Falafel sopii loistavasti esimerkiksi pitaleivän väliin jäävuorisalaatin ja jogurttikastikkeen kera, tai vaikkapa osaksi herkullista couscous-salaattia.


Tuotetiedot ovat seuraavat:
Kikherne (47%), kesäkurpitsa, sipuli, kasviöljy, korppujauho/vehnäjauho, vesi, suola, hiiva, leivänparanne (kasvisöljy), paprikauute), persilja, mausteet, suola (1,5 %), vesi, stabilointiaine(metyyliselluloosa), nostatusaine (natriumkarbonaatti), valkosipulijauhe, hiiva. Saattaa sisältää hivenen soijaa, kananmunaa ja seesaminsiemeniä. Voimakassuolainen.



Nuo falafelit olisi voinut valmistaa joko uunissa, mikrossa taikka pannulla paistamalla. Itse päädyin perinteiseen paistamiseen, koska samalla pannulla valmistui sitten aterian toinen osa eli paistettu haloumijuusto. Paistoin nuo pyörykät ihan ohjeiden mukaan, joten olin pikkuisen hämmästynyt ja pettynytkin, kun maistettavaksi päätyikin kylmä pyörykkä (miehellä sama juttu eli olivat kylmiä, vaikka oli ihan ohjeen mukaan paistettu). Onneksi on mikroaaltouuni, pyörykät toiselle lautaselle ja minuutin kuumennus ja johan lämpisivät. 


 Illallisella oli falafelien lisäksi tarjolla haloumijuustoa, salaattia, kurkkua, tomaattia ja salsaa.


Falafelien maku oli voimakas ja mausteinenkin, ihan hyvä, johtuneeko sitten siitä, että pidän kikherneen mausta. Olen jossain matkallani, olisiko ollut Kreikassa, saanut paikallisia herkkufalafeleja, ja ihan niiden veroisia nämä eivät olleet - tosin tässä yhteydessä voi olla, että aika kultaa muistot ja samalta lautaselta tarjottuna olisivat pisteet menneet toisin tai tasan. Pidin mausta paljon, mausteisuus oli juuri sopiva, rakenteesta myös, mutta moitin tuota paisto-ohjetta, koska olisivat varmasti vaatineet vielä useamman minuutin pannulla lämmitäkseen kunnolla kääntelystä huolimatta. Mikrossa näiden olisi pitänyt valmistua minuutissa eli seuraavalla kerrallä käytän sitten mikroa.


Lisää tietoa täältä: http://www.halsanskok.fi/

Ei kommentteja: