lauantai 11. toukokuuta 2013

BUZZAUS: Hälsans Kök kasvispyörykät

"Näyttääpä muuten tosi hyviltä ja tuoksuu myös..." sanoi nälkäinen T-rex tänä aamuna ilmestyessään keittiöön. Tarkoitus oli tarjoilla tukeva aamiainen mallia pekoni ja kananmunat, mutta yli kolmetoista tuntiseksi venähtäneen työpäivän vuoksi jäi sitten käymättä kaupassa ja päädyimme jälleen rouva Jälkikirjoituksen soveltavaan keittiöön.

Niinpä aamupalaksi muodostuikin pyörykkäleipiä ja samalla tuli testailtua viimeinen Buzzadorin kautta testaukseen saamistani Hälsäns kök tuotteista, nimittäin kasvispyörykät.


Hälsans Kökin kasvispyörykät on valmistettu vehnä- ja soijaproteiinista ja ne ovat helppo ja mukava tapa tuoda vaihtelua päivällispöytään. Sopii myös loistavasti välipalaksi herkullisen dippikastikkeen kera.

Tuotetiedoiksi ilmoitetaan seuraavat: Soijaproteiini 51% (vedellä turvotettu), vehnäproteiini 15% (vedellä turvotettu,), vesi, kananmunan valkuaisjauhe, kasviöljy, maltodekstriini, tärkkelys, suola (1,6%) sipulijauhe, hernekuitu, proteiinihydrolysaatti (vehnä), mallasuute (ohra), aromit, valkosipulijauhe, stabilointiaineet (guarkumi, natriumalginaatti), hiiva, punajuurijauhe, mausteet

Sipuli- ja valkosipulijauhe tuolla tuoteselosteessa saivat kyllä T-rexin aka Herra Kirjoituksen pikkuisen irvistelemään, toisaalta sitä ennen oli jo hänen nenänsä tavoittanut pannulla paistuvien (en sitten edelleenkään malttanut olla kokeilematta pannussa paistamista sen ihanan pinnan takia, vaikka falafeleihin tarvittiinkin mikrokuumennusta lisäksi) pyöryköiden herkullinen tuoksun. 

Leipänä toimi tavallinen monivilja paahtis, joka tietenkin käytettiin leivänpaahtimen kautta. Sen päälle pistettiin toiselle leivälle cheddar-sulatejuustoa ja toiselle leivälle Auran paprikamajoneesia. Lisäkokeilussa olivat myös maapähkinät, jotka kertahaukkauksen jälkeen napsittiin leivältä erikseen - tämä yhdistelmä ei vain toiminut. Sen sijaan leivän, pyöryköiden ja juuston tai majoneesin liitto toimi yhdellä sanalla sanottuna loistavasti.

Hiukan aneemisen näköisten leipien seurana vasta puristettua limettimehua ja salmiakinmakuinen D-vitamiini, joita niitäkin tässä keväällä testattiin. Kahvimuki jäi pois kuvasta, sillä se oli kuvanottohetkellä täytettävänä.

Vaikka leivät saattavatkin näyttää katsojan silmään hiukan värittömiltä, oli maku tosiaan mitä mainioin. Tavallisista eines"lihapullista" ja näistä kasvispyöryköistä ei tosiaan voi puhua samana päivänäkään, sen verran loistavan makuisia nämä kasvispullat olivat. Tokihan ne ovat kalliimpia kuin nuo jauhopullat, mutta on maussa sen verran eroa näiden hyväksi, että jatkossa ostan mieluummin näitä kuin muita. Paketissa taisi olla 21 pyörykkää ja hinta vähän yli neljän euron luokkaa

Pyörykät muuten paistuivat pannulla ilmoitetussa ajassa kuumiksi ja pinnaltaan herkullisen rapeiksi. Ovat varmasti todella hyviä esimerkiksi pastan kanssa ja sopivat luultavasti paremmin kuin hyvin dipattavaksi.


Lisää tietoa täältä: http://www.halsanskok.fi/

Ei kommentteja: