perjantai 14. kesäkuuta 2013

Nukkumatti kynnet

Pläjäytetäänpä sitten kesän kunniaksi pitkästä aikaa eetteriin uudet kynnet.

Olin tässä taannoin Ievuskaisen kanssa shoppailemassa ja mutisin himostani siniseen kynsilakkaan - ilmeisen outo riivaus, sillä en edelleenkään ole mikään sinisen ystävä. Jotenkin vaan ne näyttivät kumman kutkuttavilta ne siniset pullot.

Olen edelleen ostolakossa kynsilakkojen suhteen, mutta ystävät ja sukulaiset ovat päättäneet pitää huolen siitä, että lakat eivät lopu kesken. Tällä kertaa asialla ei ollut Ievuskainen, vaan äitini, joka halusi ostaa minulle nimipäivälahjaksi lakan.

Pääsin sen sitten itse valitsemaan,  koska paikallisen lähikaupan valikoimiin eivät kynsilakat kuulu, ja joku hassu mielleyhtymä sai nappaamaan Tokmannin ale-korista euron lakkapullon. Äiti meinasi tukehtua nauruun ja väitti minun ylittävän nuukailussa itseni jälleen kerran. Nyt kun olisi ollut mahdollisuus hakea kalleinta Dioria toisen piikkiin, niin minä ostan yhden euron hintaisen lakkapullon.

Tuohon valintaan oli kyllä ihan perusteltu syy, joka ei ollut se väri, koska muistin itse asiassa omistavani Lumenen tummansininsen kynsilakan, jonka nimi on Avaruus tai jotain sinne päin. Kyseinen lakka kun sattui olemaan elämäni ensimmäinen magneettilakka.

Nuo magneettilakat ovat siitä erikoisia, että ne näyttävät lakatessa aivan tavallisilta metallinhohtoisilta kynsilakoilta, mutta kun märän lakan päällä, ei kuitenkaan niin, että se koskettaisi lakkaa, vaan hyvin lähellä, pitää lakkapakkauksessa ollutta magneettia lakka muuttuu kuviolliseksi.  Tässä tapauksessa siis raidalliseksi.


Lakka ja magneetti myydään yleensä yhdessä ja paketissa oleva kuvio kertoo, miten lakka magneettikäsittelyn jälkeen asettuu. Muistan nähneen raitojen lisäksi ainakin ympyröitä ja kiemuroita kuviovaihtoehtoina silloin  joskus, kun näitä jossain liikeessä katselin. Tässä siis pakkaus, itse lakka ja magneetti.


Otin kuvat ihan hirveessä  kiireessä ennen töihin lähtöä ja sen kyllä valitettavasti näkee kuvanlaadusta.


Kynsissä on siis oikeasti kolmea sinistä sävyä raitoina: aivan vaaleaa sinistä, tummaa sinistä ja keskisinistä, mutta kaikista epätoivoisista yrityksistäni huolimatta en saanut värejä toistumaan järkevästi, vaikka miten yritin.


Hauskat nämä kaikesta mahdollisesta epämuodikkuudestaan huolimatta ovat. Tuskin mikään firma myy viimeisintä huutoa olevaa lakkaa tuohon hintaan, joten nämä varmaan ovat "so last season", mutta eipä tuo ole ennenkään minua haitannut.



Kynsien väri tuo mieleeni nukkumatin, joten lienee aika luonnollista kutsua niitä nukkumatti kynsiksi.

Ei kommentteja: