maanantai 24. kesäkuuta 2013

Vogelin kasvis-vuohenjuustogratiini

Sain kaksi Herbamare-yrttisuola näytettä ja niiden mukana mitä mielenkiintoisimma reseptin. En ole vielä ehtinyt kokeilla tätä, mutta vaikuttaa niin mielenkiintoiselta, että haluan sen tänne talteen.


Vogelin kasvis-vuohenjuustogratiini

4 hengelle

Raaka-aineet

1kg vihanneksia: porkkanoita, kesäkurpitsaa, parsakaalia
1 oksa rosmariinia
1 rkl sitruunaoliiviöljyä
½ tl Herbamare yrttisuolaa
200g tomaatteja
300g vuohenjuustoa
2 rkl hunajaa
1 rkl oliiviöljyä

Ohjeet

1. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsa noin puolen sentin viipaleiksi. Lohko parsakaalin kukinnot, viipaloi myös varsi. Höyrytä vihannekset rapean kypsiksi (ei ylikypsiksi). Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.

2. Silppua rosmariini, lisää öljy ja Herbamare, sekoita. Lisää seos vihanneksiin, sekoita hyvin. Leikkaa tomaatit ja vuohenjuusto mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lado vihannekset, juusto ja tomaatit suureen uunivuokaan. Valuta päälle hunajaa ja öljyä.

3. Laita kypsymään uunin yläosaan 200 asteeseen noin 15 minuutiksi kunnes juusto on sulanut.

Vinkki: Gratiinin voi valmistaa hyvin eri satokauden vihanneksista esim. keitetyt perunaviipaleet sopivat hyvin reseptiin. Lämmin vuohenjuusto tai pieni kypsä pehmeä juusto (Tomme, Camembert) hunajalla, pähkinäöljyllä, pähkinöillä ja timjamilla maustettuna on tyylikäs ja maukas jälkiruoka. 

Ei kommentteja: