keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Vain kerran kesässä


Onneksi tällaisia päiviä ei ole kuin kerran kesässä, sillä tässä kohtaa tekisi tasan mieli piilottaa tilikirja jonnekin ja väittää, etten löydä sitä mistään, jotta ei tarvitsisi kirjata tämän päivän menoja tilikirjaan.

Pistin sitten visan vinkumaan oikein kunnolla. Ensiksikin kävin tilaamassa uudet silmälasit, jotka olivat enemmänkin halu kuin välttämättömyys. Minulla on periaatteessa ihan käypäisiä silmälaseja jo ennestään kuusi paria, mutta niin vaan piti ne seitsemännetkin käydä hankkimassa. Onneksi sentään sieltä vähän edukkaammasta kategoriasta eli Specsaversilta hintaan 119€ - mitään ylimääräisiä ohennnuksia tms. en niihin huolinut, sillä olin alunperin ajatellut maksimissaan 79 euron hintaisia laseja, jotta voin taas pian ostaa uudet...

Ulkona kävimme syömässä kiinalaisessa, Herra Kirjoitus hoiteli sen laskun, minä tarjosin jälkiruokajäätelöt ja sain niihin kulumaan 7,40e. 

Vaatekaupoilla sorruin ostamaan tarjousshortsit, koska edelliset khakin, hiekan tai beigen, miksi sitä epämääräistä ruskeaan taittavaa väriä nyt sitten haluaakaan kutsua, alkoivat nyppääntyä haaroista ja mitä todennäköisimmin eivät kestä kuin tämän kesän, sitä superlaadukasta Ellos-tavaraa kuin ovat. Ja ovat ne sentään palvelleet minulla jo vuodesta 2010 lähtien, vaikkei niitä viime kesänä paljon tarvinnut käyttääkään. Siispä uudet, lähes vastaavat Zizzin tarjouksesta mukaan, hintaa kertyi 5€. Noissa oli huima alennusprosentti, yli 90, sillä ne olivat alkujaan maksaneet liki 50€ eli voisi sanoa, että säästin tosi, tosi paljon

Tokmannin alesta nappasin mukaan jotain sellaista, joka on tarkoitettu päälysvaatteeksi, mutta joka allekirjoittaneella päätyy alusvaatekäyttöön, nimittäin pyöräilyshortsit. Tarkoitus on käyttää niitä hameiden ja mekkojen alla estämässä reisihiertymiä, jokainen vähänkään reitevämpi ihminen varmasti tietää, mitä tarkoitan. Hintaa noille en-varmasti-lähde-niiden-kanssa-ulos-ilman-hametta-mekkoa-tai-toisia-housuja-vaatteelle jäi 3,50€.

Ai niin ostinhan mä sen liimankin (5€), joka piti oikein erikseen kirjata blogin kauppalistalle ennen kuin muistin sen ostaa. Ja sitä Marseillen saippuaakin pyörittelin käsissäni, mutta päätin vielä toistaiseksi olla hankkimatta - tingitään edes kosmetiikkahankinnoista kun kerran kenkiin ja vaatteisiin on langettu.

Yksi päivä ja sain kulumaan tuosta vain 140€. Kaikki hankinnat sellaisia, että aivan hyvin olisin voinut elää ilmankin, mutta lomalla joutuvat aivot välillä narikkaan ja sitten käypi näin...

Edessä on vielä se inhottavin vaihe eli kuittien kaivaminen lompakosta ja kirjaaminen tilikirjaan. Se on niin vastenmielistä hommaa, että taidan jatkaa vielä toisenkin kuun, jos se auttaisi vähän hillitsemään shoppausta.

Ei kommentteja: