lauantai 17. elokuuta 2013

Coleslaw

Koska nyt on syksy, sadonkorjuun aika ja vihannekset tuoreimmillaan, kannattaa suosia... ja kissinvillat, jätetään mainospuheet väliin, koska mikään noista edellä mainituista ei vaikuttanut siihen, että päätin kokeilla amerikkalaista kaalisalaattia eli coleslaw:ta.

Coleslaw Rouva Jälkikirjoituksen tapaan

4 osaa kaalia ohuina viipaleina
3 osaa porkkanaa karkeana raasteena
½ osaa Auran chilimajoneesia
ripaus pippuria

Raasta kuoritut porkkanat karkealla terällä.  Leikkaa kaali veitsellä ohuiksi suikaleiksi. Voit myös raastaa kaalin karkealla terällä. Nuiji kaalia  perunasurvimella tai pullolla tai kauli kaalia pyyhkeen sisällä jotta kaali notkeentuu ja sen rakenne pehmenee. Sekoita ainekset laakeassa kulhossa. Lisää majoneesi, sekoita. Syö.

Kaalin ja porkkanan suhdetta voi muuttaa oman maun mukaan myös niin, että porkkanaa on neljä osaa ja kaalia kolme. Mitat on tarkoituksella ilmoitettu suhdemittoina, ei määrinä, jotta jokainen voi soveltaa sen mukaan, miten ison annoksen tarvitsee. Myös Auran paprikamajoneesi käy tuohon, jos ei pidä chilin tarjoamasta potkusta.

Tällä reseptillä on Herra Kirjoituksen T-rex suosistus eli sopii myös lihansyöjille ;-)

Ei kommentteja: