maanantai 30. syyskuuta 2013

Kosmetiikkaa 3/4 vuonna 2013

Kosmetiikkapoistojen kolmas neljännes alkaa näytteillä, sillä yritin heinäkuun alussa tunkea kosmetiikkalaukkuun, jossa säilytän näytteitä, vielä yhtä lehden mukana tullutta rasvanäytettä ja totesin homman toimivan huonosti. Laukkuun ei kertakaikkiaan enää mahtunut yhtään uutta näytettä. Siispä päätin, että on aika keskittyä käyttämään tuo näytekokoelma ennen kuin ne vanhenevat käsiin.

Aikanaan säästin noita näytteitä sitä varten, että niitä voisi käyttää matkoilla, mutta nyttemmin olen tullut siihen tulokseen,  että tuo on aivan turhaa. Lähes kaikissa matka-, kokous- ja koulutushotelleissa on peruspeseytymisaineet valmiina ja jos sattuisi sellainen poikkeustapaus, ettei olisi, niin voi sitä sitten sen kerran peseytyä ihan pelkällä vedelläkin. Kun lisäksi pyrin siihen, etten parin päivän koulutusmatkalla pesisi hiuksiani lainkaan, vaan ennen ja jälkeen, on ihan turha pihistellä näytteitä reissuja varten.

Ensimmäiseksi käytimme suihkugeelejä ja shampoota. Herra Kirjoitus testaili Dermosilin Man-sarjan all over shampoota, joka oli kuulemma ihan ok - tosin kunnon peseytyminen vaati kaksi pussia. Itse aloitin kuorivalla punaherukkasuihkugeelillä, joka ei taida enää olla valikoimissakaan. Tämän päättelen siitä, että pidin tuotteesta kovasti. Dermosilin Energie-sarjan All over shampoota käytin hiusten pesuun ja rakastuin sen ihanaan koivulehtien tuoksuun.


Vanhimmat kasvorasvat päätyivät jalkarasvaksi, sillä kasvoilleni en uskalla laittaa mitään, mikä ehkä aiheuttaisi allergian, jalat eivät ole niin herkät ja ihan hyvin nämä jalkarasvana toimivat. Kasvoille pistin suihkun jälkeen Oriflamenvehnäproteiinia sisältävää kasvoöljyä - tämä tuntui niin hyvältä, että alan kallistua kasvoöljyn hankintaan sitten, kun seuraavan kerran jotain kosmetiikkaa hankin.


Itse en juuri aurinkorasvoja käytä, joten tämä Dermosilin 20 suojakertoiminen aurinkovoide suditiin Herra Kirjoituksen nassuun estämään palovammoja. Tuoksui ok:lta, levittyi ja imeytyi hyvin, tätä voisin jopa ostaa matkalle mukaan.


Isommista purkeista tyhjenivät ensiksi kaksi shampoon täyttöpulloa, jotka tietenkin täytettiin uudelleen käyttöön - kanisterista riittää vielä. Yksi Oriflamen Milk and Honey suihkugeeli-putkilo, josta olen edelleen sitä mieltä, että tämä uusi ei ole sen vanhan veroista, mutta parempaa kuin useimmat muut tuotteet. Yves Rocherin kasvokuorinta on sitä vanhaa ja hyvää Les Gestes Essentiels- merkkiä, jota ei enää saa - uudesta tämän tilalle tulleesta tuotteesta ei voi puhua samana päivänäkään kuin tästä vanhasta. Kynsinauhageeli loppui myös, tämä Oriflamen tuote oli huippuyksilö ja riittoisuudessaan sekä tehokkuudessaan lyömätön (en ole tarkistanut, onko enää valikoimissa, tuskin, sillä eiväthän hyvät tuotteet säily valikoimissa, ne korvataan huonommilla). Hammastahna on hammaslääkärini antama näytetuubi, samaa hyväksi havaittua Oral-B:n merkkiä, jota buzzasin itsekin kevällä. Olen viime aikoina joutunut käymään suhteellisen usein hammaslääkärissä juurihoidon takia ja saanut näitä hammastahnoja sieltä kaksi per kerta eli eipä tarvitse itse käydä hammastahnakaupassa.


Sitten taas lisää näytteitä. Dermosilin Arctic berries conseptin kuoriva vadelmasuihkugeeli on aivan ihana, samoin saman valmistajan Shower crem E. Ensin mainittua minulla taitaa muistaakseni olla isokin pullo tuolla jemmassa. Hiuksiin kokeilin XZ omenashampoota ja rakastuin siihen tuoksuun, niin ihanan omenainen, pesutehokin oli aivan ok. Pesun jälkeen käsittelin hiukset Dermosilin moisture hair maskilla, joka sai hiukset tuntumaan todella hyväkuntoisilta - tämä tuote vaan ei enää taida olla heidän valikoimissaan. Näytteiden todellinen helmi oli Dermosilin meikkivoide, sävy muistaakseni latte. Se oli äärimmäisen riittoisa, juuri sopivan peittävä ja hengittävä eli päätynee ostoskoriin, mikäli sitä on saatavilla sitten kun hankintojen aika tulee.


Seuraavaksi tyhjentyivät Apobase tuubi, josta ei jäljelle jäänyt kuin osa, jälleen yksi deodorantti ja hammastahna, tällä kertaa jopa ihan täyskokoinen (kulutetaankohan meillä oikeasti mitään muuta kuin näitä perusjuttuja kerta toisensa jälkeen). Kuvasta puuttuu yksi keittiösaippua, joka jätettiin maalle täyttöä varten. Siis kuvitelkaa kuvaan neljä pulloa kolmen sijaan.


Seuraavaksi jälleen näytteitä. Samoja Dermosil Man-sarjan All over shampoo- näytteitä kaksin kappalein.Vihreät ovat Avonin kasvorasvoja, jotka sivelin jalkapohjiini ja hyvin toimivat. Keskimmäinen on Dermosilin Luxury shower oil, laventelin tuoksuinen. Laventelin tuoksu ei tuossa ollut kovin voimakas, mutta muutoin tuote oli ihanan kosteuttava, joten voisin suositella.



Lisää täysikokoisiakin purnukoita tyhjeni. Jälleen kerran yksi Provisorin käsivoidetuubi ja Palmoliven Happyful deodorantti, mutta muut ovatkin sitten "uutta". Head & Shouldersin antidandurff-shampoo on näyte, jonka Herra Kirjoitus jossain vaiheessa sai (tällaisia "näytteitä" ottaisin mielelläni vastaan enemmänkin, pullon koko 250ml). Tuote on tehokas ja siinä on ihana tuoksu eli suosittelen. Yves Rocherin suihkugeelivarastoni tuntuu olevan loppumaton, vaikka niitä aina joku loppuun kuluukin, tällä kertaa vuorossa oli appelsinin tuoksuinen versio - joka on tuoksua lukuunottamatta sitä samaa, mitä muutkin. Lisäksi onnistuin kuluttamaan loppuun kaksi kulmakynää, toinen Oriflamen täyttö ja toinen Rimmelin, joka jo käyttöön tullessaan oli melkein loppu. Kroppapesua on suoritettu myös saippualla, joka on matkamuisto jostain Itävaltalaisesta hotellista - ihan peruskamaa siis. Avonin "Skin so soft" voidenäyte oli todella mainitsemisen arvoinen, sillä se oli tuoksultaan ihana ja kosteutuskyvyltään loistava, imeytyikin tuosta vaan.


Ja lisää tyhjiä purtiloita -meikinpoistoainetta, käsisaippuaa (täyttöpullo, jota tankataan isosta kanisterista) sekä näytteitä: avonin voidenäytteet pehmensivät karheita kantapäitä, dermosilin Aloevera shampoo ei ollut häävistä, mutta hoitoaine sen sijaan oli todella toimivaa, sitä voin suositella.


Seuraavaksi tyhjättiin pikkupulloja all-over shampoota, molemmat ovat peräisin brasilialaisista hotelleista. Hammastahna hammaslääkärin lahjoittamaa ja huulirasva vuosien takainen apteekkihankinta oikein rohtuneille huulille. Kuvasta puuttuu ruskeansävyinen huulipuna, jonka olen onnistunut kadottamaan jonnekin - kyllä sekin poistoksi lasketaan, kun on kerran hävinnyt olemattomiin.

Hiuksetkin tuli värjättyä vielä kertaalleen tämän jakson aikana ja se kadonnut huulipunakin löytyi treenikassin pohjalta ja päätyi roskikseen, kuten olin jo aiemmin päättänyt (kuvassa kaikkien hiusväripurtiloiden etupuolella).


Kaikkiaan kolmen kuukauden saldo 24 näytettä ja 25 isompaa pulloa, tuubia tai purnukkaa. Vuoden alusta poistumia on siis yhteensä 83 + näytteet 24 kappaletta - melkoinen määrä.

Edit: lisätään vielä yksi kuva, vaikka kyseessä eivät olekaan tässä jaksossa loppuneet tuotteet. Acon huulirasva on uusi, ilmaisnäyte ja tuo valkoinen tuubi puolestaan täällä mainitsemani peitevoide, jonka kuvittelin loppuvan jo maaliskuussa, KLIK ja luokittelin sen silloin loppuneeksi. Todellisuudessa superriitoisasta putkilosta riitti melkein syyskuun loppuun asti. 

Ei kommentteja: