maanantai 23. syyskuuta 2013

Miniässät eli ässä-sukat vauvakoossa

Näitä on työstetty kauan ja hartaudella, kertaalleen toinen purettukin, kuten täältä käy ilmi, KLIK.

Mutta nyt ne ovat vihdoin ja viimein valmiit, minikoiset ässä-sukat Herra Kirjoituksen siskonpojalle. Pienoinen saa nimen parin viikon päästä ja ajattelin täydentää näillä lahjaksi ostettua pakettia. Siis mikäli maltan hautoa niitä meillä tuota aikaa...saattaa olla, että annan nämä ennen ja teen sinne jotain muuta.



Sukissa lankana on seitsemän veljestä kolmessa perusvärissä, raidat neljä kerrosta leveitä sekä varressa että jalkaterässä. Puikot kokoa 2,5 mikä on seiskaveikalle aika vähän, mutta toimi tässä ihan hyvin.

Sukkien perusmalli on Uhoavan Gnun blogista Supervauvan polvisukat, parilla muutoksella. Sukan suun joustinta on minun mallissani 12 kerrosta, alkuperäisessä vain 8, kavennuksia on tehty vain 8, kun alkuperäisessä niitä on kymmenen.

Malli on tuolla ohjeen silmukkamäärällä ja seiska veikan langalla pari kuiselle pohkeesta reilu, mutta lupasin kutoa jalkaterää sitä mukaa uusiksi kun vaavin jalka kasvaa niin kauan kuin varsi pojalle mahtuu.

Ässäkuvio on omaa suunnitteluani, ei ehkä niin onnistunut kuin olisin toivonut, mutta tunnistettavissa. Malli on 11x11 silmukan kokoinen. Ruutupiirros alla, saa käyttää ei kaupallisiin tarkoituksiin, kunhan muistaa heittää kommenttiboksiin maininnan siitä, että on lainaamassa käynyt.


Ei kommentteja: