lauantai 28. syyskuuta 2013

Sydämellisiä lahjoja

Oikein hävettää, miten ostohenkiseksi tämä nuukuusblogi on taas viimeaikoina mennyt. On tullut hankituksi sitä tätä ja tota, viimeisimpänä lisää kirjoja. Tai siis kirja, yksi ainoa kirja, mutta kuitenkin.

En voinut vastustaa kiusausta sillä kohtaa, kun kirjakerho tarjosi Sydämellisiä lahjoja neuloen -kirjaa suhteellisen edulliseen hintaan. Maksoihan se postikuluineen yli 20€, mutta minä halusin sen. Lupasin sen itselleni etukäteiseksi joululahjaksi. Vähän sillä ajatuksella, että se on joululahja, josta voi valmistaa joululahjoja, ajattelin näet jatkaa viime vuotisten joulupallojen perinnettä ja tehdä tänä vuonna joulusydämiä ja tuostahan niitä ohjeita riittää.


Kirjassa on kaikkiaa n127 erilaista sydänohjetta. Tietenkin voi oikeasti miettiä, miten erilaisia ne ovat, jos perusmalleja on neljä tai viisi ja loput erilaisia variaatioita niistä. Perussydämet on laskettu erilaisiksi sen mukaan onko ne tehty tavallisesta langasta, paljettilangasta vai pörröstä. Samoin patalaput on kaikki tehty yhdellä perusmallilla, mutta koristeltu eri tavoin.

Toidella hauskojakin ideoita kirjasta löytyy, kuten esimerkiksi nämä pingviinit ja pöllöt, jotka ovat siis nurin päin käännettyjä sydämiä. Jotenkin olen melko varma, että seuraavaksi puikoille päätyy tuollainen pöllö ja saajakin on varmaan kaikilla selvillä.






Sen verran mallia on tietenkin noin pienelle muokattava, että silmät täytyy myös olla langasta ja tiukkaan ommellut jaloista nyt puhumattakaan. Sen puoleen tuo pingniivi olisi helpompi, mutta jotenkin tuo pöllö vaan vetoaa minuun.

Ei kommentteja: