torstai 3. lokakuuta 2013

Pöllö pehmolelu

Alla olevan satupöllön tein pikkumiehelle juuri hankkimani "Sydämellisiä lahjoja neuloen" - kirjan ohjeilla. Samalla taisi tulla tehdyksi historiaa, sillä muistaakseni tuo on sitten ensimmäinen käsityökirjani, josta jotain pääsee toteutukseen viikon sisällä kirjan saapumisesta. Useimpia "tämä on ihana, tämän mä teen"- juttuja on tullut haudottua kuukausia, joskus vuosia ja useimmat ovat jääneet ihan suorastaan tekemättä.

Langat jämiä omista varastoista, oranssi ja vaalea turkoosi sekä musta ja valkoinen seiska veikkaa, muut jotain tunnistamatonta. Kullanvärinen/beige samaa kuin Sulo-pipon tupsussa.

Alkuperäisen ohjeen pöllöllä on muoviset silmät ja metallilangasta väännellyt jalat, mutta koska tämä menee vauvalle, en voinut laittaa tuollaisia. Silmät on virkattu, kertaalleen purinkin ne, kun tuli aivan liian isot. Samoin jalat on virkattu, molempien ohje "omasta päästä". Kaikki kiinnitetty valmiiseen kroppaan neulomalla ja lujasti, jotta kestää vauhdissa mukana, kun poika kasvaa.

Tottahan minun oli myös varsinaisessa ohjeessa eli kropan tekemisessä päästävä soveltamaan. Alkuperäisen ohjeen mukaan sydämen kaarien eli tässä tapauksessa pöllön jalkojen väliin jää reikä, josta täytteet tungetaan sisään. Minä nostelin silmukat toiseen kaareen niin, että reikä umpeutui ja hoidin täyttämisen toisesta jalasta ennen kuin kudoin sen loppuun. Toimii ihan hyvin noinkin. Pitää ehkä joskus kokeilla tuolla ihan oikeallakin ohjeella, eikä aina vaan sooloilla.


Mukavaa lokakuuta siis kaikille satupöllön  huiskutusten kera.

Ei kommentteja: