torstai 21. marraskuuta 2013

Rapusalaatti

Kaikenlaisten askartelujen, tuunausten ja käsitöiden lomaan välillä vähän ruokiakin.

Tällä kertaa tarjolla olisi coleslaw-tyyppinen rapusalaatti

150g valkokaalia
2 porkkanaa
1 pussi (180g) kuorittuja katkarapuja
1 kananmuna
2½ dl rypsiöljyä
1 rkl vettä
½ rkl valkoviinietikkaa
½ rkl sinappia
2 rkl sitruunamehua
mustapippuria
suolaa

Sulata ja valuta katkaravut pakkauksen ohjeen mukaisesti. Silppua valkokaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat. Mittaa kaikki loput, mieluiten huoneenlämpöiset ainekset korkeaan sekoituskulhoon ja sekoita sauvasekoittimella sakeaksi ja paksuksi kastikkeeksi. Sekoita kastike kaali-porkkanaraasteen sekaan ja lisää lopuksi katkaravut.

Tarjoa esimerkiksi paahtoleivän kera.



Ei kommentteja: