sunnuntai 17. marraskuuta 2013

Rikkoutunut hiuspanta ja mitä siitä seurasi

Sain päähäni hankkia hiuspannan, koska rikoin lempparipantani. Väänsin sitä pikkuisen turhan voimakkaasti ja sitten kuului naps. Lopputulos oli tämä:


Koin tarvitsevani uuden hiuspannan ja päätin hyödyntää huuto.nettiä. Löysinkin muutaman sopivan ja tein tarjoukset. Yllätyksekseni voitin kaikki kohteet, joihin olin tarjouksen tehnyt ja niinpä minulla on nyt sitten muutama uusi hiuspanta. Täsmällisemmin sanottuna 23 uutta pantaa.


Yhtenä ajatuksenani oli löytää noista huutamistani pannoista sellainen, jonka voisin päällystää tuosta rikkinäisestä irroittamallani päälisellä. En mitenkään voinut kuvitella hävittäväni tuota nahka-rusettipantaa noin vain - se nyt vain sopii minulle ja satuin rakastamaan sitä.


Siivotessani hiuskorulaatikoitani, jotta uudet pannat mahtuisivat sinne, koin ikävähkön yllätyksen. Löysin näet useamman pannan, jonka olemassaolon olin tyystin unohtanut. Hävettää... Pitänee varmaan ottaa itseäni niskasta kiinni ja siirtyä siihen käytäntöön, että käytän jokaista pantaa tai muuta hiuskoristetta kerran ja siirrän sen sivuun käytettäväksi uudelleen vasta sitten kun olen saanut käytettyä noita muitakin koristeita.

Loppujen lopuksi päätin vielä kokeilla, josko tuon vanhan hiuspannan saisi korjattua. Korjaamiseen käytin kuumaliimaa, pahvia ja keinonahkaa. Ensiksi liimasin pannan kappaleet yhteen. Seuraavaksi liimasin pannan piikkien väliin ohuen pahvisuikaleen jonka kestävyyttä vahvistin vielä keinonahkasuikaleella, joka oli peräisin siitä purkamastani laukusta. Liima muuttuu kuivuessaan täysin värittömäksi, mutta ajattelin täydentää tuota vielä mustalla tussilla.


Huutamissani paketeissa ei ollut pelkästään hiuspantoja, vaan myös muita koruja. Nyt ei tarvitse sitten miettiä, mitä pikkujouluissa käyttää, valinnan varaa ainakin riittää. Erityisiä suosikkejani noista ovat tuo kullavärinen rannekoru, jossa roikkuu maskotteja ja alemman kuvan vintagekaulakoru, josta ruusuke on irroitettavissa erikseen käytettäväksi. Muutkin korut ovat upeita ja minun tyyliäni, rakas puolisoni kysyikin taasen, että olenko varma, etteivät nuo ole peräisin omistalaatikoistani, kun ovat niin näköisiäni. Rannekorun maskotitkin ovat juuri kuin itse valitsemiani. Siinä on hakaneula, käsilaukku, huulipuna, korkokenkä, rahapussi, helmi ja sydän.


Käytin hiuspantoihin ja koruihin kaikenkaikkiaan 35 euroa, mutta vaikka miten lasken, niin en olisi mitenkään saanut tuolla hinnalla kaupasta uutena kuin muutaman pannan ja ehkä niiden lisäksi yhden korun, joten itselleni epätyypillisestä tuhlailusta huolimatta olen kovasti tyytyväinen hankintoihini.


Ei kommentteja: