keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Hopotus: Välipäiväbileet


Jotta joulun ja uuden vuoden väliset muutamat päivät eivät kävisi liian tylsiksi ja pitkäveteisiksi päätimme järjestää välipäiväbileet Lasten kuohujuomien maistelun merkeissä. Kuten aiemmin (täällä ja täällä) jo kerroin sain juomat testattavaksi hopottajien kautta.


Tällä kertaa "lastenpöytään" lastattiin maisteltavien ja muiden juomien lisäksi poppareita, karkkia, suklaata ja viereisen hampurilaisravintolan juustohamppareita (järjestäjän aika ei tällä kertaa riittänyt itse tehtyihin). Aikuisempaan makuun pöytään katettiin sipsejä, hedelmiä, juustoja ja keksejä sekä Saran kakkua, vaikka tokihan jokainen sai syödä kaikkea mikä maistui. Maistelemisen lisäksi lapsille oli tarjolla ajanvietteeksi lautapelejä (varsinkin uusi Superfarmari ja perinteinen Operation nauttivat suurta suosiota) ja aikuisille leppoisaa seurustelua.


Junnupöytä katettiin merirosvo ja spiderman-astioilla, sillä nämä sattuivat olemaan paikallisen Tiimarin superalennusmyyntien jäljiltä valmiina kaapissa. Merirosvot kelpasivat pikkuprinssoillekin, kun tarjolla oli kuitenkin ihan oikeaa "prinsessajuomaa". Aikuisille juhlijoille juomat tarjoiltiin oikeista shampanjalaseista, lapsille rikkumisvaaran takia kertakäyttöastiat.


Niinhän tässä tietenkin kävi, että kamera unohtui juhlien tiimellyksessä jonnekin ja kuvat jäivät ottamatta, asiaan vaikutti toki myös se että eräs osallistuja esitti toiveen/vaatimuksen, etteivät hän eikä hänen lapsensa saa näkyä julkaistavissa kuvissa. Ne harvat kuvat, joita varsinaisen juhlan aikaan napsin sisälsivät tietenkin aina jonkun kielletyistä henkilöistä sellaisessa paikassa, ettei kuvaa voinut leikkaamallakaan pelastaa eli ei taaskaan ihmisiä kuvissani.


Juhlat olivat kuitenkin kuvallisen dokumentaation puutteesta huolimatta erittäin onnistuneet ja kuuden aikuisen ja kahdeksan lapsen makuraati oli enemmän kuin innostunut tehtävästään, lasten ikähaitari vaihteli välillä 5-11. Koska maistelijoita oli paljon, niin jokaiselle riitti kutakin juomaa vain tilkkanen, mutta koska kaikki halusivat maistaa kaikkea, niin tehtiin kristillinen tasajako. Juomia maisteltiin hartaudella ja arvioitiin niin makua, väriä, kuplia kuin pulloakin.

Testissä olivat seuraavat juomat:  Moomin mansikka ja mustikka-vadelma, Planes persikka, Mikki viinirypäle ja Prinsessa omena. Lasten kuohuojuomat ovat luonnollisesti alkoholittomia ja sopivat kaikenikäisille. Juomat ovat C-vitaminoituja, eikä niihin ole lisätty makeutusaineita.


Valtaosan "tää on mun suosikki"-äänistä sai Planes persikkajuoma, joka oli sekä lasten että aikuisten suosikki. Makua kehuttiin aidoksi, kuplaisuutta sopivaksi, väriä kauniiksi. Kenelläkään ei ollut juomasta negatiivista sanottavaa ja parikin pikkumiestä ilmoitti haluavansa oman Planes-pullon. Useampi kuin yksi aikuisista totesi, että tätä voisi ostaa kotiinkin.

Pikkuneitien suosikki oli pullon perusteella Disney Prinsessat omenajuoma. Pullo onkin kauniin violetti ja upeasti prinsessoin koristeltu.  Kupliva juoma on C-vitaminoitu ja omenanmakuisessa juomassa on 12% hedelmätäysmehua. Pettymys oli sitten sitäkin valtavampi kun juoma ei maistunutkaan odotusten mukaan "prinsessaiselle", taisivat tytöt odottaa vaaleanlilaa tai vaaleanpunaista juomaa, minkä vuoksi vaaleankellertävä juoma oli pettymys. Aikuisten mielestä väri oli kaunis.  Mausta ei valitettavasti ole paljon positiivista sanottavaa, kyseinen juoma ei ollut sen paremmin lasten kuin aikuistenkaan makuun, maku oli "jotenkin outo", "selkeästi keinotekoinen", "ei ainakaan omenanmakuinen".

Moomin mansikkajuoma maistui selkeästi enemmän mansikkaiselle kuin Autot mansikkajuoma, huomattinpa maussa häivähdys aitoa metsämansikkaakin. Arvioksi tuli "ihan ok", "voisin ostaa kotiinkin".

Mikki viinirypäle juomasta todettiin, että se on miedon, mutta tunnistettavasti rypäleisen makuinen. Juomista tämä on väriltään lähinnä aitoa kuohuviiniä tai shampanjaa, jos tarjottimelle haluaa täysin samansävyistä juomaa sekä aikuisille että lapsille. Tämä juoma jakoi eniten mielipiteitä, toiset pitivät kovasti, toisten mielestä se oli vain ok-makuinen. Kuplaisuutta ja pirskahtelevuutta kehutiin; "kutittaa hauskasti nenässä".

Makuraadin mielestä hyvä kakkonen oli Moomin mustikka-vadelma, jonka maku yllätti täyteläisyydellään ja marjaisuudellaan, ja josta pitivät nekin lapset, jotka eivät yleensä erityisemmin limpsoista perusta (juu, kyllä sellaisiakin lapsia vielä on, jotka mieluummin juovat mehua kuin limpsaa). Punaista väriä pidettiin myös kauniina.

Meidän raatimme siis rankkasi suosikeikseen Planes persikkajuoman ja Moomin mustikka-vadelman, hyvänä kolmosena vai pitäisikö sanoa tilalla 2 ja ½ oli Mikki rypälejuoma.

Lisätietoa juomista löytyy täältä, KLIK sekä tietenkin Lasson sivuilta, KLIK .

Ei kommentteja: