lauantai 15. helmikuuta 2014

Helmikuun nuukailuvinkki: kosmetiikka

Kosmetiikan suhteen voisi tarjoilla monenkinlaista nuukailuvinkkiä, joista yksi tavallisimmista lienee monella jo hiukankaan nuukailuun suuntautuneella käytössä eli käytä tuotteet loppuun. Tämä siis tarkoittaa sitä, että lisäät suihkugeeli-, shampoo- ja muihin vastaaviin pulloihin vettä viimeisten pisaroiden huuhtomiseksi pullosta. Voiteilla sama toimii niin, että pullo tai tuubi katkaistaan ja sieltä kaavitaan loputkin tuotteet käyttöön.

Tällä kertaa ei kuitenkaan ole tarkoitus keskittyä tuohon edellä mainittuun, vaan tarjoilla vähän erilaista kosmetiikkavinkkiä, joka sekin voi olla monille tuttu. Tämän kerran teema on nimittäin Marseilles'n saippua, kyllä todellakin, se vanha ja tuttu kissankuvallisessa paketissa myytävä saippua ansaitsee ihan oman kirjoituksensa.

Kaikkihan varmaan tietävät sen, että kyseisellä tuotteella voi pestä kaikkein herkempiä materiaaleja kuten silkkiä, nahkaa tai mokkaa, joiden pesemiseen ei tavallisia pesuaineita tai saippuoita suositella. Eli ensimmäinen osa vinkkiä on tietenkin se, ettei kannata panostaa erilliseen villa, silkki tai hienopesuaineeseen käsinpestävien tuotteiden osalta, sillä Marseilles'n saippua toimii pesuaineena noille kaikille loistavasti. Koneeseen en sitä uskaltaisi laittaa, enkä aio kokeilla toimisiko se myös konepesuaineena.

Jos ajatellaan, että Marseilles'n saippua soveltuu kaikkein heinoimpien ja herkimpien materiaalien pesemiseen, niin mikä onkaan herkempää kuin ihmisen iho. Kyllä vain, se todellinen tämänkertainen nuukailuvinkki tuleekin sitten tässä: käytä Marseilles'n saippuaa sekä kasvojen, vartalon että hiusten pesuun.

Toki on pakko myöntää, että se ei sovellu yksinään meikinpoistoon, vaan sitä varten tarvitaan oma tuotteensa, erityisesti vedenkestävälle ripsivärille, muut meikit kyllä lähtevät Marseilles'n saippuallakin. Testasin Marseilles'n saippuaa kasvojen ja vartalon puhdistukseen ja ainakin minulla se toimi erinomaisesti - varsinkin talvella korpunkuivaksi kuivuva talvi-iho jäi paljon mukavamman tuntuiseksi saippuapesun jälkeen, eikä siis tarvinnut erillistä rasvausta. Samoin kasvojen iho suorastaan hehkui- en ole koskaan saanut niin paljon kehuja ihostani kuin tuon testijakson aikana. Paljon olen lukenut ylistystä myös Marseilles'n saippuan käytöstä shampoona, mutta en ole vielä kokeillut itse - Herra Kirjoitus testasi muutaman kerran ja totesi, että puhdisti hyvin ja tuntui muutenkin ihan ok:lta.

Tarkoitukseni onkin siirtyä pikkuhiljaa vallan käyttämään vain Marseilles'n saippuaa sekä kasvojen että vartalon, mahdollisesti myös hiusten pesussa. Ensin vain pitää käyttää nuo varastossa olevat vedenkestävät ripsarit pois, ne kun tarvitsevat sen meikinpoistoaineenkin lähteäkseen naamasta ja tietenkin ne muutkin tuotteet, joita korvaamaan tuo le Chat tulisi.

Jos joku miettii, että mikä tässä nyt sitten on se nuukailuvinkki, niin se on tietenkin tämän huippulaadukkaan tuotteen hinta ja riittoisuus. Miettikääpä, mitä maksaa purkillinen laadukasta kasvojen puhdistusainetta, kymmenen tai kaksikymmentä euroa, ja se riittää ehkä puoleksi vuodeksi, ei ehkä niinkään pitkäksi aikaa. Marseilles'n saippua maksaa noin 2,50 euroa 400g palanen, josta riittää todella, todella pitkäksi aikaa. Jos oikein hurjan arvion heittäisin, niin tuo yksi 400g palanen riittää varmaan vuodeksi - miettikääpä, mikä säästö: vuoden kasvojen, vartalon ja hiustenpuhdistusaineet yhteensä 2,50€. Lisäksi matkalle lähtiessä ei tarvitse ottaa mukaan kuin yksi puhdistustuote, matkalaukkuun jää mukavasti tilaa kaikelle muulle.

Marseilles'n saippuaa voi leikata ihan tavallisella veitsellä ja sitä ei tietenkään kannata ottaa käyttöön koko palaa kerralla, vaan leikata aina sopiva palanen käyttöön. Muun saippuan voi säilyttää käyttöä odottamassa minigrip-pussissa, jotta se ei kuivu.

Lisäksi tässä niksissä on vielä yksi hyvä puoli, jos ei satukaan pitämään Marseilles'n saippuasta kasvojen tai vartalonpuhdistustuotteena, sen voi aina käyttää pyykinpesussa tai kenkien puhdistamisessa, on sitä jossain suositeltu ihan lautalattiaan pesuaineeksikin. Marseilles'n saippua on erinomainen myös kabukisiveltimien puhdistamiseen, sopii toki myös muille meikkisiveltimille. Toimii myös huovuttamisessa ja tahranpoistossa oivana apuna.

Todettakoon vielä lopuksi, että Savon de Marseille - saippuoita on monen eri valmistajan ja monesta eri hintaluokasta. Omat kokemukseni olen hankkinut sillä perinteisellä "le Chat"-merkkisellä kissankuvalla koristellulla saippualla ja sen verran positiivisia ne ovat olleet, etten taida ihan heti olla toiseen merkkiin vaihtamassa.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Kiva löytää toinen joka kokee että Marseille saippua on edullinen ja todella hyvä kasvojen pesuun. Olen käyttänyt päivittäin vain illalla pesten n. 15 - vuotta. En ole käynyt ko. aikana kertaakaan esim.kosmetologilla ja ikää on nyt 61v. Minulta kysellään mitä voiteita jne. käytän kun ihoni on niin hyväkuntoinen ja kuulas. Tyttäreni mielestä ei voi olla hyvä käyttää vain tätä, no minäpä hankin kalliit pesuvaahdot yms.kosmetologilla. Nyt olen pari viikkoa käyttänyt vain näitä ja ihoni on jo nyt näppyläinen, kukkii ja kuiva! Tämä mummu palaa huomenna entiseen ja noutaa Marseille saippuan takaisin - suosittelen jokaista kokeilemaan!

Anonyymi kirjoitti...

Le Chat ei ole alkuperäinen Marseille saippua, eikä sitä suositella käytettäväksi ihon pesuun (valmistajan sivulta poimittua). Aidot Marseille saippuat saa esim. luontaiskaupasta, mutta hieman kalliimmalla hinnalla.

"Himatuikku" kirjoitti...

Ostin aidon Marseille-saippuan Life luontaistuotekaupasta. Hinta ei ollut paha, alle 5e, 300g n saippuapalalle. Le Chat saippuassa on palmuöljyä, jonka käyttöä olisi syytä välttää ekologisista syistä. Aidossa Marseille-saippuassa on oliiviöljyä ja kopraa.