lauantai 1. helmikuuta 2014

Tammikuun tilannekatsaus

Tammikuuta voi kuvata parilla sanalla: p****lleen meni. (Teko) syitä on helppo keksiä, joten ensimmäiseksi syytän niitä riivatun koisia, jotka pistivät suunnitelmat pariksi viikoksi ihan uuteen uskoon ja sitten loppukuusta flunssa ja kurkkukipu tekivät lopun edestä tuhojaan.
Mikä siis meni pieleen? No, ensimmäiseksi se tavoiteltu kolme kuntoilukertaa viikossa. Taisin käydä salilla kolmesti ihan kahtena viikkona ja loput melkein kolme löhösin kotona. Shoppailtua tuli ihan hillittömästi, onneksi en sentään harrasta mitään kovin kalliita juttuja kuten tonnin laukkuja ja viidensadan kenkiä - se sentään vähän kompensoi tuota, mutta ensimmäistä kertaa kuukausiin oli tilillä punaista, punaista ja punaista. Siitä tuo Dansken tiliseuranta on loistava, että se värikoodaa nostot punaisella eli ne tulevat heti silmille. Tulot saavat maltillisemman ja positiivisemman vihreän värin.

Olin suunnitellut palkitsevani itseäni noilla ostoksilla tiettyjen tavoitteiden saavuttamisesta, mutta niinhän siinä tosiaan kävi, että osteltua tuli enemmän kuin palkkioita ansaittua, vaikka siirtelinkin esimerkiksi ostamani työkengät ja Kalevala Korun joulukoristeet sujuvasti pois "palkkio kiinitiöstä".

Roskaruokaa tuli mussutettua enemmän kuin laki sallii, mutta kun ei noilla koisaviikoilla oikein jaksanut kokatakaan.... Myönnän etten laskenut sitä, miten paljon tuota epäterveellistä herkuttelua tuli harrastettua, mutta kuitenkin ainakin triplasti suunnitellut kolme kertaa kuudeuden aikana.

Ostoksettomia päiviä piti kuussa olla kymmenen, juu niin tosiaan piti - my ass enemmän ei olisi voinut mennä pieleen. Olisikohan ollut viisi tai kuusi päivää, jolloin en maksanut jotain ostosta verkkopankista, vaikka vain euroa tai paria mutta ostos kuin ostos.

Tukkakuukausikin jäi vähän vailinaiseksi, vaikka useampaa erilaista kampausta tulikin kokeiltua - olisikohan ollut viitisen toista erilaista mallia käytössä eli ihan siihen tavoitteen kahteen kymmeneen ei päästy. Eikä mikään estä jatkamasta teemaa edelleen ja muuttamasta sitä kampausta enemmän kuin kerran viikossa.  
Mikä onnistui? En ostanut karkkeja kuin kahdesti itselleni - se on jo mainitsemisen arvoista se. Salillakin kävin, vaikka en ihan kolmeen kertaan viikossa päässyt. Lankoja en ostanut, enkä kosmetiikka, niin eikä vaatteitakaan tullut hankittua lisää. Vaikka rehellisesti sanoen, eipä nuo onnistumiset paljon lohduta, kun miinuksia on tuolla listalla noinkin paljon.

Ei kommentteja: