lauantai 8. maaliskuuta 2014

Lisää tavaraa - taas kerran

Tapasin ystäväni Ievuskaisen kaupngilla ja saattoi olla, että siinä samalla tuli vähän poikettua syömässä ja saattoi olla, että kirpparillakin kierreltiin ihan vain pikkuisen... eli good bye ostoslakko ja ruokabudjetti.

En sitten kyennyt ohittamaan Tildan talvikirjaa, kun sellainen uutena tuli kirppiksellä vastaan 14 euron hintaan, vaikka olinkin jo päässyt vannomaan, etten osta enää yhtään Tildaa hyllynkoristeeksi. Niitä kun on siellä jo ennestään aika monta ja niistä toteutettujen projektien määrä taitaa olla pyöreä nolla.


Tuon Tilda kirjan myötä törmäsin uuteen mielenkiintoiseen ongelmaan. Netti kun ei tunnu osaavan vastata siihen, montako Tilda-kirjaa oikeastaan on olemassa ja mitkä niistä on suomennettu ja millä nimellä. Nuo nimet kun ovat vaihdelleet varsin paljon kirjojen norjan-, suomen- ja englanninkielisten laitosten välillä, eivätkä ole mitenkään loogisesti pääteltävissä mistään.

Samalta kirppiskierrokselta tuli hankittua myös "pari" hiuspantaa, siis tuota, tarkemmin mainiten vain viisi kappaletta pantoja. Nuo maksoivat yhteensä 70 senttiä eli eipä niille paljon kappalehintaa tullut.
Kullanvärisestä ja ruskeista tuli heti kommettia, että näyttävät tasan minulta. Vaaleankorallinvärisessä on ollut joku koriste, joka on irronnut eli sille pitää varmaan jotain fiksausta tehdä ennen kuin sitä voi käyttää.



Tämän kirppiskierroksen "superlöytö" oli neljän euron hintainen tummanvihreä "lentolaukku". Pinnalta ihan uudenveroinen, sisältä näki, että oli ehkä joskus käytetty. Kooltaan tuo on sellainen viikonloppulaukku miinus eli ainakin minun lentolaukkuani pienempi. Lokeroita, kumilenkkejä ja väliseiniä tuosta löytyy hyvin, samoin kantokahva ja irrotettava olkahihna. Mikä parasta tämä sopii väriltään ja tyyliltään molempien käyttöön. Meillä on molemmilla jonkin verran päivän tai parin työmatkoja ja kursseja, ja sellaisilla tarvittavien varusteiden kuljettamiseen tämä soveltuu kuin nenä päähän. Herra Kirjoituksesta itsestään en tiedä, mutta minusta on usein tuntunut tosi pahalta varustaa mies matkaan joko liian ison tai liian naisellisen kassin kanssa - tämä kassi on nyt niin sukupuolineutraali kuin kassi vain voi olla eli kuten mainittu tulee sittenkin yhteiseen reissukäyttöön eikä föönin suojaksi kuten alunperin ajattelin.


Yksi lautapelikin tuli hankittua, Sulo Vilénin mallilla "ostin, kun halvalla sain". Oli HalpaHallin poistolaarissa ja kustansi kokonaisen vitosen. Vielä en osaa sanoa, jääkö meille vai annetaanko eteenpäin.





Ei kommentteja: