torstai 13. maaliskuuta 2014

Sukkakaupoilla

Rakas puolisoni on jo jonkin aikaa (useamman vuoden, jos totuudessa pysytään) huomautellut sukkavarastoni kehnosta kunnosta ja pakkohan minun on se myöntää ihan täällä blogissakin, että tottahan tuo turisee, eivät ne allekirjoittaneen arkisukat niin kovin hyvässä kunnossa ole. Todisteena tästä on se, että jos tietää joutuvansa riisumaan kengät pois, pitää sukkien valintaan käyttää normaalin kymmenen sekunnin sijaan minutti, kun joutuu tarkistamaan sukat, missä vähiten hävettävää olisi.

Ja kysymys ei valitettavasti ole siitä, ettei niitä sukkia olisi (niitä on varastossa kokonainen iso Elfa-korillinen), vaan jostain pässinpäisestä ajatuksesta, että käytän ensin loppuun nuo nyt käytössä olevat puolikuluneet. Jossain vaiheessa sitten vaan käy niin, että on pakko ottaa käyttöön vähän muutakin, kun tuolta "perusvalikoimasta" ei enää riitä riittävän hyväkuntoisia sukkia pitoon ihan joka tilanteeseen. Juu, en silti aio heitellä tuhkaa päälleni ja osoittaa katumusta asiassa, vaikka paaston aika onkin ja vaikka ehkä pitäisi aikuisen ihmisen miettiä millaisen signaalin kuluneilla sukillaan antaa...

Jouduin kuitenkin tilanteeseen, jossa minun piti käydä Henkassa ja Maukassa ja välttämättä ostaa jotain. Niinpä päädyin repäisemään oikein kunnolla ja ostin (siis käytin lahjakorttia, en maksanut kolikkoakaan itse) seitsemän (7) paria uusia sukkia.

Tuollainen nippu kustansi hiukan vajaan kympin ja nyt innolla odotankin, miten kauan ne kestävät. Olen vielä siinä onnellisessa tai surullisessa asemassa, että saadakseni oikeasti itselleni oikeankokoiset sukat, joudun tekemään ostokset lastenosastolla, sillä aikuisten normi 36-38 sukka on kolmevitosen jalkaan auttamatta liian iso. Niinpä hankintaan sitten päätyi iloisia lintuja, palloja ja raitaa koossa 31-34. Mielenkiintoista muuten, mihin tuo koko 35 on vallan unohdettu, sitä kun ei ole sen paremmin aikuisten kuin lastenkaan kokovalikossa.




Kuten totesin melkoisella jännityksellä odotan, kestävätkö nämä yhden, kaksi vai viisi pesua, minulla kun on syvään juurtunut epäluulo tämän liikkeiden kangastuotteiden laatua kohtaan. Mustat isoilla valkoisilla palloilla nöyhtääntyivät ainakin heti ensimmäisen päivän käytössä eli valkoisten pallojen nurjalle tarkoitetut langanpäät tunkivat esiin oikealle puolelle, mikä ei kyllä lupaa näille kovin pitkää ikää.

Suoranaisesti huvittaa, miten onnistun tekemään tikusta asiaa, kun en kerran osta uusia vaatteita, pitää sitten esitellä edes sukkia, kun niitä tulee ostettua. Vaikka vetoan tässä siihen, että teen empiiristä tutkimusta ko. sukkien kestosta rankassa arkikäytössä ja palaan asiaan myöhemmin.

Ei kommentteja: