lauantai 5. huhtikuuta 2014

Kaksinaismoralistin täydellinen irtautuminen arjesta

Lähes yhtä kauan kuin olemme Herra Kirjoituksen kanssa yhtä pitäneet, olemme myös puhuneet Ruotsin risteilystä. Sellaisen järjestäminen on vain osoittautunut todella vaikeaksi, on helpompaa buukata kolmen viikon reissu toiselle puolen maapalloa kuin varata päivä tai pari laivalla vietettäväksi.

Usein tuosta puhuttiin, mutta aina löytyi joku syy, enimmäkseen tekosyy, siihen, miksi juuri nyt ei sovi. On liian talvi ja kylmä, nyt ei ole aikaa, tuulee liikaa, ei millään saa tarvittavaa aikaa vapaata, ei sinne nyt ainakaan tähän aikaan mennä, kun siellä on joka paikka täynnä. Viimeksi mainittu sopi erityisen hyvin käytettäväksi syyslomilla, hiihtolomilla, pääsiäisen tai viikonlopun aikaan.

Nyt sitten vihdosta viimein tänä keväänä päästiin jo niin pitkälle, että käytiin matkan järjestäjien sivuilla katselemassa vaihtoehtoja ja melkein varattiinkin reissu maaliskuulle. Sillä kertaa kuitenkin työt veivät voiton ja reissu jätettiin vielä varaamatta ja toteuttamatta.

Sen verran nuo Vikingin Brasilia-teemaiset karkelot kuitenkin kutkuttivat, että päädyimme kuin päädyimmekin laivalle niiden antia tutkailemaan. Viking Grace kuljetti meitä matkassaan Turun ja Tukholman välillä keskiviikkona ja torstaina. Kaikki sujui sitten kuitenkin lopulta varsin kivuttomasti, kun vain alkuun päästiin. Niin helppoa, niin kätevää, niin yksinkertaista: matkavarauksen ja maksut saatoi hoitaa netissä. Matkatoimisto tarjosi vielä varmuuden vuoksi erikoistarjousta ruokailuista, jos ne varasi ennakkoon eli käytännössä kaikki välttämätön oli valmiiksi maksettuna jo reissuun lähdettäessä. Aikakin järjestyi tuosta vaan: minä lomailin ja puolisoni kuittasi töistä pari päivää ylityövapaita ja niinpä me sitten keskiviikkoiltana kuljimme linja-autolle, joka poimi meidät kyytiinsä ja kuljetti Turkuun.

Pikkuisen tunsin huonoa omaa tuntoa siitä, että samaan aikaan kun blogi suolsi maailmalle tekstiä vähällä toimeentulemisen autuudesta, minä kasasin ostoskoriin vielä yhden karkkipussin, jotta eivät herkut vain heti loppuisi. Se ahneempi puoli minussa kuitenkin huomautti, että onhan tätä odotettu jo niin kauan, että kyllä tämä on ihan ansaittua kulutusjuhlaa.

Päätimme, että tällä kertaa panostamme erilaisten herkkujen maisteluun. Niinpä sitten heti laivan lähdettyä satamasta suuntasimme Buffet-pöytään nauttimaan brasilialaisista herkuista. Tarjolla oli monenlaista maistuvaa niin kasviksia, makkaraa kuin lihaakin. Extraa ruokailuun toivat vielä cauhcot, jotka kiersivät pöydissä leikkaamassa lihaa vartaasta - komeita kavereita, vaikka julman näköiset puukot käsissä heiluivatkin. Jälkiruokina oli ihania tuoreita hedelmiä, juustoja, monenlaisia makeita herkkuja ja myös jäätelöä erilaisilla kastikkeilla ja karkeja. Ei tarvinnut omia tuliaispusseja korkata, kun pääsi noita nameja jälkkäriksi mussuttamaan. Mahat täynnä siirryimme vielä yökerhoon katselemaan sambashow'ta kera caipirinhan.

Aamu aloitettiin paitsi aamiaisella myös saapumisella Tukholmaan. Päivällä vähän shoppailtiin maailman suurimmassa kelluvassa taxfreessä ja syötiin sekä juotiin taas vähän lisää. Myös sambashow'sta oli tarjolla versio kaksi iltapäivän iloksi.

Jos oloa pitäisi kuvata muutamalla sanalla, niin ne voisivat olla "ähky" "täydellinen arjesta irtautuminen" ja "oli hauskaa". Ainoa, mikä ei ollut hauskaa, oli laukkujen pakkaaminen. Sillä vaikka miten koetin varata tyhjää tilaa mukaan, tulivat laukut silti niin täyteen, että osasta tuliaisista piti purkaa pahvipakkaukset pois, jotta saatiin laukut kiinni. Vaikka olimme reissussa vain vajaan vuorokauden, niin silti tuntui siltä kuin olisi ollut poissa kotoa viikon, niin mukava ja rentouttava reissu tuo oli.

Ei kommentteja: