perjantai 25. huhtikuuta 2014

Valitettavasti totta

Pari päivää sitten se tosiaan varmistui, putkiremontin aloittaminen. Olenhan minä sitä täällä jo silloin tällöin fiilistellyt ja vähän varautunutkin, kuten täältä käy ilmi. Silti jotenkin viimeiseen asti toivoin, että se ei tulisikaan koskaan, vaikka järki sanoi, että jossain vaiheessa se kuitenkin on tehtävä ja tietenkin parempi niin, että se tehdään ennen kuin joudutaan maksamaan isoja putkirikkoja ja tekemään väliaikaisia korjauksia.

Meidän kohdallamme alustava aikataulu olisi huhti-kesäkuu 2015. Siinä on monta hyvää puolta ja yksi huono. Jos lähdetään siitä huonosta ensin, niin tuo aika on vähän huono reissaamiselle, matkan takia olisin toivonut putkiremontin osuvan mieluummin syksyyn, mieluiten loka-marraskuulle. Se kun tarkoittaisi sitä, että olisi mahdollista löytää eteläiselle pallonpuoliskolle suuntautuva kohtuuhintainen matka ja päästä pois Suomen syksystä. Alustava ajatuksemme oli se, että siitä kolmesta kuukaudesta, jonka aikana emme voi käyttää asuntoamme, olisimme kuukauden verran matkalla jossain. Huhti-kesäkuu on vain sikäli huono aika, että Välimerellä on vielä kylmä ja tuolla etelämpänä alkaa syksy ja sateista - ei hyvä. Pitänee siis tutkailla Kanariaa - "Armaat halpa- eikun pakettimatkalaiset, Kärä billigresare..."

Hyvinä puolina puolestaan on se, että tuolloin alkaa olla jo toivottavasti suhteellisen hyvät kelit ja kohtuullisen valoisaa eli vähän pidemmänkään työmatkan ajaminen ei ole ihan mahdotonta, mikä taas tarkoittaa sitä, että välttämättä ei tarvitse hankkia toista asuntoa kaupungista, vaan voidaan hyyrätä toisten (lue: molempien vanhempien) nurkissa. Minulla kun työmatka kasvaisi kivenheitosta pahimmillaan tunnin ajomatkaan. Keväällä ja kesällä tuollaista matkaa voisi kuvitella ajavansa jopa yövuoron tai raskaamman päivän jälkeen, mutta marraskuussa ei mitenkään. Tuo myös voisi mahdollistaa sen, että appivanhempien pihamökki olisi ainakin loppuvaiheessa yöpymiskelpoinen ja se taas lyhentäisi työmatkan tunnista varttiin. Näitä asioita täytyy kuitenkin pohtia vasta sitten, kun on niiden aika.


Ei kommentteja: