sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Sesongin piirakka



Koska raparperikausi alkaa olla parhaimmillaan, päätin tallettaa muistiin reseptin, jolla meillä on tehty ja tehdään piirakkaa vuosi toisensa jälkeen. Tämän piirakan ideana on se, että pohja soveltuu vaihdettaville täytteille ja niinpä sitä voi käyttää kesän ensimmäisistä raparpereista syksyn viimeisiin omenoihin ja karpaloihin asti aina käytettäviä marjoja ja hedelmiä vaihdellen. 

Sesongin piirakka

5 kahvikupillista vehnäjauhoja
3 kahvikupillista sokeria
1 tl soodaa
2 kananmunaa
3 kahvikupillista piimää (kermaviilistä tulee vielä parempi; kananmunat voi korvata käyttämällä kokonaan kermaviiliä)
1 kahvikupillinen sulatettua voita

Päälle sesongin marjoja tai hedelmiä maun mukaan.

Kuivat aineet sekoitetaan hyvin keskenään, kananmunat vatkataan kevyesti ja niiden joukkoon lisätään piimä/kermaviili ja lopuksi sulatettu voi.  Kananmuna, piimä ja voiseos kaadetaan kuivien aineiden päälle ja sekoitetaan. Kaadetaan pellille voilla voidellun leivinpaperin päälle. Tasoitetaan.  Päälle raparperisiivuja + kanelisokeria  tai sesongin marjoja.

Paistetaan 200 asteisessa uunissa noin 30 min.

Ei kommentteja: