perjantai 27. kesäkuuta 2014

DIY: avainkotelo

Myönnetään, että tämä on ehkä vuosikymmenen huonoin ja laiskin DIY-idea, joka kärsi inflaation koska ideaa ei voinutkaan toteuttaa alkuperäisen ajatuksen mukaan.

Tähän nollabudjetin ideaan tarvitaan kesälomalle lähdössä oleva mieli ja työpaikalta löytynyt roskiin menossa oleva näyttöjen puhdistuspyyhkeiden rasia sekä tarve avainten säilytyspaikalle. Meillä olivat aiemmin harvemmin käytetyt avaimet muovipussissa, mutta se otti ja rikkui, joten tilalle piti saada joku uusi paikka avaimille.

Otetaan siis yksi kappaletta tyhjiä näytönpuhdistusliinan laatikoita ja ihastutaan sen kiiltävän vihreään väriin. Lisäksi tarvitaan kuningasajatus siitä, miten tuosta saa avainten säilytysloodan.


Alkuperäinen ajatus oli tietenkin tehdä lokero niin, että tuo kaunis tasaisen vihreä pinta jäisi etupinnaksi ja mainokset piiloon takaseinään. Laatikon rakennetta tutkittuani huomasin, että se on valitettavasti mahdoton ajatus.Sen vuoksi oli pakko alistua tekemään reiät tuohon yksiväriseen pintaan ja käyttää sitä takapuolena. Nappaan talteen seuraavankin tyhjentyvän kotelon ja liimaan siitä yksiväriset pinnat tuohon lokeroon, jotta siitä tulee siistimpi.

 Kas näin, avaimet sisään ja hyvin mahtuu. Testataan ja ne saa sekä sisään että ulos lokerosta.


Lokero paikalleen ja toimii - ainakin seuraavat kolme päivää. Useammin käytetyt avaimet tuossa ylemmässä lokerossa ja harvemmin tarvitut alemmassa ja koko komeus tietenkin kaapissa suojassa sivullisten katseilta.


Projektin kesto alle 30 sekuntia ja kustannukset 0€.

Ei kommentteja: