perjantai 13. kesäkuuta 2014

Toukokuun ruokabudjetti

Toukokuu on kyllä kauppakuittiemme osalta niin äärimmäisen sekava kuukausi, että meinasin sivuuttaa sen kokonaan näistä laskelmista. Alkukuussa kävimme syömässä ulkona kuusi kertaa niin, että joku muu maksoi osan syömingeistä, joskus kaikki ruoat kokonaan, toisinaan taas vain osan, mutta loppu taas korvautui palkkaosuudesta. Niinpä päätin unohtaa nuo kerrat laskelmista kokonaan, koska niihin ei "omaa rahaa" mennyt yhtään.

Kaikkiaan ruokakauppaostostemme loppusumma toukokuussa oli  257€. Huhtikuun lopun isommista ostoksista jäi toki kuivatavaroita jemmaan ja lisäksi tuo ulkona syöminen jonkun muun piikkiin tasasi laskua kummasti.

Jokin ei vain meidän kohdallamme tunnu muuttuvan. Roskaruoka ja mässyt ovat ikuista. Nytkin  noista ostoksista 89€ on mennyt kaikenlaiseen ylimääräiseen herkutteluun. Vieraita kestittiin pariin otteeseen ja lisäksi oli kolmannet nyyttäri-illanistujaiset, joihin kaikkiin täytyi jonkin kirjoittaman lain velvoittamana ostaa tarjolle karkkia, sipsejä ja limpsaa. Nykyisellä makeisverokannalla tuolla summalla ei kovin paljon hankintoja tehdä, vaikka miten tekisi hankinnat tarjouksesta. Fiksuinta tietenkin olisi jättää vallan ostamatta, mutta kun ei vaan kehtoo...Summassa on mukana myös kaksi oma kustanteista ulkona syömiskertaa.

Onnistuisikohan mitenkään kesäkuussa tai heinäkuussa sellainen ihme, että mässyt ja roskaruoka muodostaisivat vain vaatimattoman neljänneksen tai alle budjetista, nykyisen kolmanneksen sijaan.




Ei kommentteja: