sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Ostoksia sateenkaaren väreissä

Omistan ihan kokonaisen postauksen matkalta tekemillemme "jättimäisille" ostoksille, jotka kaikki mahtuvat ihan kahteen kuvaan.

Ensimmäisessä kuvassa osa on tuliaisia ja osa omaan käyttöön. Kalev-suklaasta puolet menee tuliaisiksi, puolet maistellaan itse. Rommisuklaa-likööri on tarkoitettu leivontaan ja saattaa siitä osa kadota ihan sellaisenaankin. Coca-Colan pop-up ravintolasta tuli ostettua minitölkki erikoispainatuksella tuliaisiksi, näitä ei pitäisi olla kenelläkään toista samalla nimellä. Jotain tarpeellistakin tuli löydettyä; toisesta nitojastamme ovat nastat olleet lopussa jo hyvän tovin, joten toki ne kannatti nyt ostaa, kun edullisesti tuli vastaan. Sama pätee myös ripsentaivuttimiin. Viime kuussa jouduin poistamaan pitkään palvelleen ripsentaivuttimeni ja otin käyttöön kirpparilta 50c hintaan ostamani varakappaleen (joka siis oli aivan uusi ja käyttämätön). Päätin jo silloin ostaa seuraavaksi jotain laadukkaampaa ja kalliimpaa seuraavaksi, mutta kun näin nämä Cailapin ripsentaivuttimet eurolla myynnissä - lankesin taas. Ovat tosin kyllä osoittautuneet käytössä hyviksi ja kestäviksi, etten usko kovin huonoa kauppaa tehneeni. Samasta superedullisesta myymälästä löysin nitojannastojen ja ripsentaivuttimien lisäksi nenäliinoja, joissa on kuvana 100€ ja 200€ seteli, maksoivat 50c paketti, joten päätimme ostaa tuliaisiksi - annetaan sellaisille, joiden huumorintaju riittää.


Kuvassa on myös kasa jääkaappimagneetteja, joita perinteisesti annamme tuliaisiksi Herra Kirjoituksen vanhemmille ja sisaren perheelle. Se lähti alunperin jostain vitsistä ja niin vain on käynyt, että he tuovat jokaiselta matkaltaan meille jääkaappimagneetin ja me vastaavasti heille. Tällä kertaa on siis tarjolla yksi kappaletta Helsinkiä ja toinen Tallinnaa. Kolmannet magneetit jäävät meille, samoin Ateneumista ostettu Niiskuneiti ja Muumipeikko-magneetti. Toisessa Ateneumin paketissa on yllätys, joka on menossa nimipäivälahjaksi ystävälle.

Ja sitten ne sateenkaarenvärit. Tein matkatavaroita pakatessani kohtalokkaan virheen ja laskin käyttöön vain yhden sukkaparin päivää kohti. Jos olisin ollut fiksu, olisin tajunnut, että näillä helteillä kannattaa varata kaksi paria, jotta voi vaihtaa... Viimeisenä päivänä oli pakko käydä ostamassa lisää sukkia, jotta jalat eivät olisi hajonneet käsiin.


Henkka-Maukalta seitsemän paria sukkia kahdeksalla eurolla kaikissa sateenkaarenväreissä. Parit tuli jo käytettyäkin, onneksi naamioituvat kuvassa niin, ettei kukaan toivottavasti huomaa, mitkä ovat likaisia, mitkä puhtaita. Pesuun menossa kuitenkin kaikki.

Ei kommentteja: