maanantai 7. heinäkuuta 2014

Paluu arkeen

Ensimmäinen kesälomapätkä on takana ja paluu arkeen edessä. Lienee turha sanoakaan, että varsin hyvin tuo toimi aivojen tyhjentimenä, vaikka ei ollutkaan kuin viikon mittainen. Eipä tullut juuri tietokoneella notkuttua (pakolliset sähköpostit kävin lukemassa, joten koneella oloa kertyi maksimissaan puoli tuntia päivässä normaalin kahden tai kolmen tunnin sijaan), vaan sen sijaan tuli nukuttua paljon ja tehtyä oikeaa työtä. Turha kai sanoakaan, että maalaislääkäri Kiminkisen tavoin minä pidän "oikeana" työnä ennen kaikkea ruumiillista työtä, jossa kroppa joutuu koville. Muistaakseni Kiminkinen totesi jossain haastattelussaan, että vastaanotto ja luennointi sekä kirjan kirjoittaminen ovat sellaista puuhastelua ja vain ruumillinen työ oikeaa työtä.

Nyt on sitten hyvä palata arkeen ja aloittaa puuhastelu töiden merkeissä jälleen. Edessä on pari viikkoa, jolloin työtunteja kertyy kolmen viikon edestä, mutta yhtään ei hirvitä, sen verran hyvin on tullut rentouduttua loman aikana. Minun onnekseni helteet eivät hellineet kuin lomaviikon parina viimeisenä päivänä, sillä raskaita töitä ei välttämättä olisi jaksanut samalla tempolla paiskia hirveässä kuumuudessa kuin vähän viileämmässä kelissä.

Jutun aiheitakin on kummasti tässä viikon aikana pulpahdellut mieleen, joten kunhan aika vain antaa periksi, niin Kaloriinan kamarikin saa lisää täytettä.

Ei kommentteja: