torstai 28. elokuuta 2014

Kaali-jauhelihapyttis

Tämä resepti on alunperin julkaistu jossain K-kaupan ruokalehdessä ja se on osoittautunut äärimmäisen helpoksi, hyväksi ja toimivaksi satokauden avausherkuksi, joten pistetään resepti talteen. Varsinkin, kun jopa Herra Kirjoitus, joka ei pidä kaaliruoista, pitää tästä.

Kaali-jauhelihapyttipannu

1 rs (400 g) jauhelihaa
n. 400 g kaalia
1 (300 g) kesäkurpitsa
1-2 (150 g) porkkanaa
1 (100 g) sipuli
2 rkl sinappia (suosittelen käyttämään Dijonia, jos sitä sattuu olemaan, mutta tavallinenkin käy)
2 tl oreganoa
1 tl timjamia
1 tl suolaa
3/4 tl mustapippuria
(1-2 dl vettä)
4  kananmunaa
2 tl öljyä

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Leikkaa kaali hyvin ohuiksi suikaleiksi. Kuutioi kesäkurpitsa. Suikaloi tai raasta kuoritut porkkanat. Hienonna kuorittu sipuli.
 
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää pannulle kaali, porkkanat ja sipuli. Paista muutama minuutti ja lisää kesäkurpitsat. 
 
Mausta sinapilla, oreganolla, timjamilla, suolalla ja pippurilla. Paista, kunnes kasvikset ovat kypsiä. (Lisää tarvittaessa vettä.) 
 
Paista kananmunat häränsilmiksi ja nosta ne pyttipannun päälle. Tarjoa lisäksi aiolia ja lohkottuja valkosipulikurkkuja. 
 
Tämä toimii erittäin hyvin myös ilman sipulia!
 
Jos pitää tulisemmista mauista, niin pannulle voi heittää myös pari ruokalusikallista punaista currytahnaa tai chilikastiketta, jotka antavat ko. paistokselle mukavasti potkua. Myös kasviksia voi vaihdella sen mukaan, mitä jääkaapista löytyy, esimerkiksi porkkanan voi korvata lohkotulla tomaatilla ja paprikalla tai jos haluaa kasvispitoisemman, niin tuohon voi laittaa noiden mainittujen lisäksi vielä pari tomaattia ja pienen paprikan - kunhan muistaa lisätä mausteita vastaavassa suhteessa, tomaatti vaatii paljon "tehostusta". 

Ei kommentteja: