maanantai 25. elokuuta 2014

Rakkaat blogit

Kuten useimmilla muillakin, jotka kirjoittavat blogia, minullakin on lista lempibloggaajista, joiden blogeja seuraan. Useimmista muista poiketen, minun suosikkiblogini eivät ole näkyvissä tuossa sivupalkissa ja näin ihan siitä syystä, etten jaksa muutella niitä sitä mukaa, kun mielenkiinto blogiin loppuu tai blogi lakkaa päivittymästä. Valitettavan usein nykyään käy juuri noin, että löydän mielenkiintoisen blogin ja pari kuukautta sen jälkeen kirjoittaja jättääkin tauolle taikka lopettaa blogin vallan ja pahimmassa tapauksessa poistaa sen kokonaan.

Olen varsin valikoiva ja vaativa blogilukija, sillä arvostan blogissa kahta asiaa: kunnon sisältöä ja kohtuullista päivittymisnopeutta. Kunnon sisällöksi ei mielestäni riitä kymmenen valokuvaajaa bloggaajasta keikistelemässä eri asennoiksi ja teksti: "mun uudet bixut". Se saattaa riittää jollekin, mutta ei minulle. Arvostan tekstiä ja vieläpä kunnolla kirjoitettua tekstiä. En vaadi, että kaikki pisteet, pilkut ja yhdyssanat pitäisi olla oikein, mutta kyllä siellä jotain muutakin pitäisi olla, kuin yhteen pötköön ilman pisteitä, pilkkuja ja isoja kirjaimia kirjoitettua tajunnanvirtaista tekstiä. Vaikka aihe olisi miten mielenkiintoinen, lopetan lukemisen heti, sillä saan tuollaisista lötköpötkötajunnanvirtavuodatuksista migreenin.

Useimmat suosikkiblogini olen löytänyt niin, että olen hakenut tietoa jostain aiheesta ja google on johdattanut minut ko. blogiin. Luettuani kyseisen kirjoituksen ja todettuani blogin kiinnostavaksi olen aloittanut lukemisen alusta ja päätynyt sitä kautta nykypäivään. Jos muu sisältö on ollut yhtä laadukasta kuin ihastuksen herättänyt postaus, on blogi päätynyt seurattavien listalle myös jatkossa. Jos taas kyse on "yhden yön ihmeestä", saa blogi jäädä puolestani siihen.

On minulla kuitenkin blogeja, joita olen lukenut vuosia ja jotka onnekseni päivittyvät edelleen. Näistä niin kutsutuista ikisuosikeista voisin mainita kolme: Nelliinan vaatehuone, Tyyliä metsästämässä ja Hupsistarallaa. Kaksi ensimmäistä ovat muoti/tyyliblogeja ja jälkimmäinen käsitöihin keskittyvä, mutta monta muutakin juttua sisältävä näpertelyblogi. Tosin jälkikasvun myötä se sisältää entistä vähemmän näpertelyä ja enemmän reissuja ja lapsiasiaa, mutta onneksi niitä näpertelyhelmiä löytyy vielä joukosta silloin tällöin ja vanhoja huikeita ideoita on edelleen toteuttamatta useampia.

Erilaisia kiinnostavia juttuja pitävät sisällään ne blogit, jotka olen ristinyt "monitoimiblogeiksi" eli niissä on juttua vähän sieltä, täältä ja tuolta. Näitä suosikkejani ovat esimerkiksi Voimalantie, Fannyn talossaKutrin blogi, Ahdin tila ja Hääräämö sekä Päärynäeläin, jonne päädyin Tavarahamsterin elämäntapa remontin kautta.

Käsityöblogeja seuraan vaihtelevasti, osa kirjanmerkeissäni olevista on sellaisia, jotka eivät ole päivittyneet enää vuosiin, mutta pitävät sisäällään ohjeita, joita haluan kokeilla tai ottaa vinkkiä. Hyvinä esimerkkeinä näistä toimivat Uhoava Gnu ja Kukikkaat kuosit. On kirjanmerkeissäni myös niitä käsityöblogeja, jotka päivittyvät edelleen kuten Hennan käsityät, Niinan sivut ja Iso Gnu sekä Hurlum.

Velka ja nuukailu ovat minusta äärimmäisen kiinnostavia aiheita ja niihin liittyviä blogeja seuraan useampia. Seuraava lista ei ole minkään kriteerin mukaan järjestetty, vaan siinä on seuraamiani aiheeseen liittyivä blogeja satunnaisessa järjestyksessä (olisiko tuo nyt sitten sitä parjattua tajunnanvirtaa...) Velaton, Nuuka-Niina, Lumipalloefekti, Tuitturan kukkaro, Mihin se raha menee?, Kitupiikitär ja Täydellinen emäntä nyt tulivat ensimmäisinä mieleen.

Minimalismiin keskittyviä blogejakin voisin nostaa esille pari: Minimalismin ilo ja Sopivasti. Ihan samaan kategoriaan, mutta lähelle kuitenkin menee Jennin arkijärki, joka on tällä hetkellä seuraamistani blogeista ykkössuosikkini, miten niin paljon viisautta ja vinkkejä voikin olla koottuna yhteen blogiin. 

Kierrätysja tuunaus ovat tietenkin lähellä sydäntäni, mutta lukulistaltani ei varsinaisesti löydy yhtään sellaista blogia, joka keskittyisi niihin. Näiden suhteen käytän yleensä blogi listaa ja google hakua ja katson, mitä tipahtaa saaliiksi.

En ole kovin innostunut sisustusblogeista, sillä useimmiten ne ovat joko pelkkää vitivalkoista maustettuna ripauksella harmaata taikka sitten tivolin ja sirkuksen kirjavia kuosi-iloitteluita, jotka särkevät silmiä. Näistä vaihtoehdoista Nelliinan vanhaan rintamamiestaloon keskittyvä blogi Nelliinan puutalo on lähempänä jälkimmäistä kuin ensimmäistä, mutta silti viehättää silmääni kovasti.

Vielä on aivan pakko mainita yksi blogi, joka varsin usein saa aikaan joko hymyn tai naamapalmun. Nimittäin tämä legendaarinen Paskat kirppislöydöt. Se vaan on koettava itse

Edelleen pidän periaatteenani sitä, että mitä enemmän mainosyhteistyötä blogi sisältää, sitä varmemmin poistan sen lukulistaltani. Yksi tai kaksi juttua kuukaudessa liki päivittäin päivittyvässä blogissa on ok, mutta jos joka toinen postaus mainostaa jotain niin kiitos, mutta ei kiitos.

Ei kommentteja: