keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Elokuun ruokalaskut

Koska ohitin sujuvasti kesän ruokakulut vedoten siihen, että en jaksanut helteellä sen paremmin miettiä ruokaan menevää rahaa kuin laskea kuittien summia, päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja aloittaa menoseurannan jälleen elokuussa.

Kaivelin siis kuitit esiin ja sain summaksi 181,34 euroa, josta 20€ kuittaantui lahjakorteilla eli kuluiksi jäi 161,34€. Ei siis mitenkään hirveä summa, mutta tuohon toi paljon helpotusta se, että äidin kasvimaa antaa syksyisin paljon satoa = helpotusta ostoksiin ja puskista ja metsästä saa marjoja, joten sekin vähentää ostamisen tarvetta. Osa elokuun hankinnoista jäi vielä jemmaan odottamaan käyttöä, sillä en voinut vastustaa tarjousostoksia lempparikalojemme ja Uncle Ben's kastikkeiden suhteen. Pakasteesta on siis tarkoitus syödä syyskuussa.

Sitten se ei niin kivaa osio, jossa perheemme onnistuu kerta toisensa jälkeen loistavasti. Nimittäin ulkonasyöminen ja herkut. Elokuussa vaatimattomat 54, 14€ eli jälleen kerran kolmannes ruokabudjetista turhuuteen. Miten se voikin olla niin kovin vaikeaa? Tosin yksi ulkonasyömiskerta haukkaa tuosta noin puolet ja kolme pakettia parempaa jäätelöä vielä yhden neljänneksen. Jäljelle jäävät n. 13 euroa kuluivat karkkiin ja sipseihin, mikä on ihan liikaa. Kurinpalautusta siis taas vuorossa - vaikka vaikeaa siitä tulee ihan siitä syystä, että nyt vietetään Vihreitä viikkoja. Silloin kun saa 30% alennusta ruoasta ja juomasta S-ryhmän paikallisissa ravintoloissa ja on järjen köyhyyttä olla hyödyntämättä noin hyvää tarjousta. Ainakin yksi ulkoruokintakerta odotettavissa.

Ei kommentteja: