sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Roskalava

Putkiremonttiin liittyen on taloyhtiömme päättänyt hankkia asukkaiden käyttöön, jonne saa kantaa varastoistaan kaikenlaista ylimääräistä tavaraa. Ja ovathan ihmiset kantaneet, oikein selkä väärässä, sillä lava on ääriään myöten täynnä.

Myönnän olevani se kierrätysfriikki, joksi minua joskus töissä syytettiin, koska sain aikamoisen ahdistuskohtauksen tuon vaihtolavan äärellä. En voi ymmärtää, miten ihmiset olivat kantaneet sinne siistejä sohvia, hyväkuntoisia pöytiä, ihan siistinnäköisiä työtuoleja ja vaikka mitä muuta. Kaikki tuo lavalle, kaatopaikalle vietäväksi. Näillä syksyn keleillä useimpia noista tavaroista on turha koettaa pelastaa, ne ovat saaneet jo sen verran kosteutta, että ovat pilalla.

Siltikään en voi miettiä kuin, että miksi miksi ja miksi. Eikö olisi yhtä helppoa ja ekologisempaa ottaa se puhelin ja pyytää Konttia, Fidaa tai vastaavaa paikallista kirpputoriyritystä ottamaan autonsa ja hurauttamaan paikalle - ne kun hakisivat tavarat pois ja ne päätyisivät jollekin toiselle käyttöön kaatopaikan sijaan  kohtullisella hinnalla vielä (juu, tässä kohtaa voidaan sitten unohtaa, mitä mieltä olen Kontin ryöstöhinnoittelusta, se ei kuulu tähän asiaan). Ilmeisesti se sitten vaan on joidenkin mielestä niin paljon kätevämpää ja helpompaa kantaa kaikki kaatopaikkakuormaan ja sitten vielä ihmetellään, miksi maapallo hukkuu roskiin.

Ilmeisesti olen saanut lopullisen kierrätyshunnutuksen seuratessani ihmisten toimintaa tuon roskalavan suhteen. Arvatkaapa muuten, montako tavaraa meiltä on ko. lavalle päätynyt. Tasan nolla, poistoja on kyllä tullut, mutta ei kaatopaikalle, vaan tavarat on joko kierrätetty uusille omistajille taikka sitten lajiteltu oikeaan jätteeseen.

Lopetan paasaamisen tästä tällä kertaa, ei se siitä miksikään muutu, että täällä huutelen.

Ei kommentteja: