keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Säästöä tämäkin

Siivotessa kävi selväksi, että keittiön ikkunalla majailevista kaktuksista yksi on venähtänyt niin toivottoman pitkäksi, että sille olisi pitänyt ostaa korkea lasipurkki, jotta se ei olisi kaatunut.  Näin olinkin ajatellut ensinnä tehdä, kunnes kävin useammassa kaupassa ja totesin kaikkien varteenotettavien lasipurkkien maksavan vähintään 20 tai 30 euroa.

Harkitsin yhtä jo hetken tosissaan, mutta sitten päädyin kuitenkin toisenlaiseen ratkaisuun. Katkaisin tuon pitkäksi venähtäneen kaktuksen ja jätin ostamatta lasipurkin. Osan ylijäämästä heitin roskiin, samoin toisen melko huonoon kuntoon päässeen kaktuksen. Osa ikkunalaudasta siis jäi tyhjäksi, jos rehellisiä ollaan niin pari ruukkua on ollut tyhjänä jo pidemmän aikaa - en vain ole saanut hankittua niiden tilalle uusia. Jos nyt käy niin, että tuo katkaistu versio menehtyy, niin siinä tapauksessa lupaan hoitaa sen pikaisesti roskiin ja hankkia uuden tilalle.

Kuin vastauksena tyhjentyneeseen ikkunalautaan Lidl päätti tarjota kaktuksia sinkkisangoissa tarjoushintaan. Kävin hakemassa tarjouksesta neljä erilaista - jotka nostivat sitten ikkunalaudan kaktusmäärän seitsemästä yhdeksään. Nuo kaktukset maksoivat siis yhteensä kympin eli kaksi ja puoli euroa kappale. Koska kaktukset myytiin sinkkiämpäreissä, jää todelliseksi hinnaksi vähemmän, sillä aion kaupata nuo sinkkiämpärit jollekin, jonka sisutukseen ne sopivat.  Meille niillä ei ole käyttöä. Pikavilkaisu netin sisustuspuoteihin osoitti, että noista pyydetään toista kymmentä euroa kappaleesta - minulle riittäisi vaikka se kaksi viisikymmentä kappaleelta :-).

Toinen säästökohde oli plussatarjouksesta ostamani muovilaatikot, joita sai kolme kympillä, normaalihinta oli noin 24 euroa kolmesta laatikosta. Niitä ostin putkiremonttia varten kuusi, siis parinkympin sijoitus (ja säästöä 60% normaalihinnasta, pihi kiittää). Noille varmaan löytyy käyttöä vielä senkin jälkeen, kun ovat ensin toimineet putkiremontin aikaisena varastona, nuo kun ovat kooltaan sellaisia, että niitä voi käyttää sekä vintissä, kellarissa että autotallissa.

Ei kommentteja: