lauantai 20. syyskuuta 2014

Siivous sujuu kuin tanssi

Vaikka olin vannonut ja vakuutellut itselleni, että mitään uutta kodin tarviketta en osta, en ainakaan siivousvälineitä, niitä kun on jo olemassa ihan riittämiin, niin taas lankesin.

Ostimme Lidlistä jokin aika sitten Aquapur-moppivarren ja siihen siivousliinan, sellaisen monikäyttöisen yleisversion (se oli ainoa, jota tuolloin oli tarjolla). Se vain ei oikein osoittautunut toimivaksi tai sitten olin vain liian tottunut Sinin mikrokuitumopin supertehoon. Todennäköisempää kuitenkin on, että kyseessä on enemmänkin märkäpuhdistukseen tarkoitettu liina ja minä taas harrastan kuivamoppausta, sillä parketti ei pidä kovin kosteasta. Tai sitten tuohon liinaan oli yritetty haalia liikaa kaikkia mahdollisia ominaisuuksia, eikä mikään ollut riittävän hyvä.

Tuo  Aquapur-varsi puolestaan on todella loistava, sen pituus on säädettävissä ja se on siitä huolimatta todella tukeva. Levyosa on kaksoisnivelletty eli sillä pääse matalienkin kalusteiden alle ja lisäksi levyn taitto ja liinan irroitus onnistuu jalkakytkimen avulla näppärästi.

Noiden varren hyvin ominaisuuksien vuoksi päätin tuhlata vielä vähän lisää ja ostaa toisenlaisia Aquapur-moppiliinoja, kun niitä tuli tarjoukseen Lidliin.

Nyt on sitten tasaiselle pinnalle omat liinansa, kuivapyyhintään laminaatille ja parketille omansa sekä vielä märkään pesuun omansa. Jokaisessa paketissa 2 kappaletta liinoja, jotka voi pestä 60 asteessa. Uskoisin niiden jopa kestävän sen, sillä pesin tuon varren mukana tulleen vihreäsävyisen yleisliinan kuudessakympissä ja oli koneesta tullessaan kuin uusi. Kuusi liinaa yhteensä 12€, mikä on melko paljon tällaisen käytettyä t-paitaa normaalisti rättinään käyttävän siivoojan mielestä. Uskon kuitenkin, että nyt on varustelun huippu saavutettu ja seuraavan vuoden tai kahden ajan keskityn vain siivoamiseen siivoamistuotteiden hankkimisen sijaan -sitä paitsi voin kai perustella tätä silläkin, että reilun puolen vuoden päästä joudun tekemään hirveää putkiremontin jälkeistä siivousta, joten siihen kyllä tarvitaan kunnon välineet.

Ei kommentteja: