keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Lokakuun nuukailuvinkki: Ole tarjoushaukka

Tiedän, että monet liimaavat postiluukkuunsa "ei mainoksia!"-tarran ja poistavat itsensä kaikkien firmojen spammilistoilta estääkseen kiusauksia saapumasta kotiinsa ja itseään lankeamasta ostamiseen. Minäkin olen poistanut tai pyytänyt poistamaan itseni noilta postituslistoilta, koska sieltä tulee niin paljon turhaa ja mainoksia asioista, jotka eivät minua kiinnosta. Sen sijaan vanhanaikaista perinteistä paperista mainospostia selailen ahkerasti ja myös hyödynnän tarjouksia. Ero saattaa kuitenkin olla siinä, ettei minua häiritse yhtään mennä kaupan kassalle vain tarjouskahvit tai muu tarjoustuote ostoksinani. Toiset kun ovat vakaasti sitä mieltä, että pitää sitä ostaa muutakin kuin vain se tarjoustuote, minusta ei tarvitse. Tulin kauppaan ostamaan sen tarjouskahvin ja ostan sen - se siitä.

Sen vuoksi suosittelen lämpimästi sellaisille, jotka pystyvät menemään kassalle vain tarjoustuotteiden kera ja sietämään postiluukusta kolahtelevaa mainospostia, nuukailuvinkkinä tarjoushaukkailua. Mitään tarpeetonta ei tarvitse ostaa, mutta useimmat perustuotteet saa varsin hyvillä alennuksilla, kun tiettyä perusvarastoa pitää kotona eli tämä ei siis sovellu minimalisteillekaan, ei ainakaan sellaisille, joita häiritsee kaapissa oleva ylimääräinen tiskiainepullo tai kaksi deodoranttia. Sen sijaan minunkaltaisilleni Sulo Vilénin lähisukulaisille tämä tuottaa paljon hupia ja säästöä.

Esimerkiksi astianpesuaine on varsin usein Tokmannilla, Hong Kongissa tai vastaavassa tarjouksessa, joten silloin suuntaan iltalenkin sinne päin tai keskitän muutkin ostokset kaupungin sille laidalle, missä ko. kaupat sijaitsevat. En tietenkään juokse jokaisen tarjouksessa olevan astianpesuainepullon perässä, mutta silloin kun varastossa on enää yksi pullo ja käytössä oleva alkaa vajeta, alan seurata tarjouksia intensiivisesti. En muista, että olisin viimeiseen viiteen vuoteen ostanut astianpesuainetta täydellä hinnalla.

Syyskuussa tein omasta mielestäni varsin hyvän tarjoushaukkailulöydön. Tokmannilla olivat Palmoliven dödöt six packissa hyvässä tarjouksessa, 6 kappaletta maksoi 6 euroa siis euron pullo. Pistin Herra Kirjoituksen asialle ja hän osti meille kummallekin oman sixpackin.


Sen verran olen kauppoja kierrellessäni vilkuillut, että noiden hinnat ovat halvimmillaankin parin euron kappalehinnoissa, joissakin kaupoissa pyydetään liki kolmea. Alennus siis vähintäänkin 50%. Päiväykset noissa olivat jonnekin vuoden 2016 loppupuolelle eli käyttöaikaakin on riittämiin. Tiedän kyllä ostaneeni juuri vähän aikaa sitten Dermosililta kasan dödöjä, mutta en silti näe tätä hankintaa liiallisena. Meillä kun on dödöjä yleensä kolmessa paikassa; kotona, maalla ja Herra Kirjoituksen vanhempien luona saunareissuja varten, niin niitä tarvitaan useampi kuin yksi. Minä kun olen laiska, enkä jaksa kiikuttaa sitä yhtä kappaletta edes takaisin kodin, appelan ja maapaikan väliä.

Nuukailuvinkiksi suosittelen sitä, että kestokulutushyödykkeitä kannattaa ostaa tarjouksesta, koska silloin voi säästää merkittävästi. Muutaman euron dödösäästö on pientä esimerkiksi hyvästä tarjouksesta ostetun, tarpeeseen tulevan vaatehankinnan rinnalla. Itse ostin joskus paikallisesta rättiputiikista vaatteita 90% alennuksella, lähtöhinta 300€ ja tarjouksessa 30€, kyllä oli sisäinen Sulo Vilénini tyytyväinen.

Ei kommentteja: