sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Popcornkakku ja pitsarullat

Näitä reseptejä en ole vielä testanut, mutta kuulostivat niin mielenkiintoisilta, että oli pakko ottaa talteen tulevaa käyttöä varten.

Popcornkakku

1 pss popcornia
1½dl suolapähkinöitä
1 dl vaaleaa siirappia
80g voita
2 levyä Pandan valkoista suklaata

Kastike:
1,5 dl kuohukermaa
1,5dl fariinisokeria

Popcornkakku kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana ja laittaa jääkaappiin hyytymään yön yli. Vuoraa muottiastia kelmulla, jätä kelmua reilusti laitojen yli. Valmista popcornit. Jätä noin kolmannes odottamaan koristelua ja kaasa loput suurehkoon sekoitusastiaan. Lisää suolapähkinät.

Sulata voi ja siirappi ja nosta kattila levyltä. Paloittele valkosuklaa mukaan ja sekoita hyvin. Sekoita kastike popcorn-pähkinäseokseen.

Kaada seos muotti astiaan ja käännä ylimääräiset kelmut pohjan yli. Halutessasi voit laittaa lautasen painoksi, jotta pohjasta tulee varmasti tasainen. Laita jääkaappiin hyytymään ainakin kolmeksi tunniksi.

Anna kakun lämmetä noin tunti. Pinnan muututtua taas tahmeaksi painele siihen koristeeksi jätetyt popcornit. Valmista kastike keittämällä kuohukermaa ja fariinisokeria noin viisi minuuttia. Jäähdytä jääkaapissa puoli tuntia ja kaada kakun päälle.

Pitsakierteet

Rahkavoitaikina:
250g voita
250g rahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
200g aurinkokuivatuilla tomaateilla maustettua tuorejuustoa
1 sipuli
2-3 eri väristä paprikaa
timjamia
mustapippuria  ja suolaa
tuoretta basilikaa

Sekoita pehmeä voi ja rahka. Sekoita jauhot ja leivinjauhe ja lisää voitaikinaseokseen. Älä vaivaa taikinaa. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä jääkaapissa vähintään tunti.

Pilko sipuli ja paprika pieneksi. Kuullota pannussa öljyllä niin, että ne pehmenevät. Mausta kasvikset. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy, levitä pinnalle tuorejuusto. Lisää täyte ja ripottele pinnalle tuorretta basilikaa. Kääri taikina pituussuunnassa rullalle ja leikkaa siitä noin sentin levyisiä siivuja. Paista uunissa 200 asteessa 15-20 minuuttia. Kierteet voi pakastaa.

Ei kommentteja: