sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Raisa in memoriam

Olemme joutuneet luopumaan yhdestä perheenjäsenestä, joten tämä kirjoitus on hänen muistolleen.

(Kuvan kukkaset saimme tuliaisiksi ystäviltä, jotka kävivät vierailulla, eivätkä ne liity varsinaisesti muuten kirjoituksen aiheeseen - kuva vain tuntui sopivan juuri tähän)

Kotona kotona perheeseemme on kuulunut jo vuosien, tarkemmin sanottuna yli 24 vuoden ajan, Raisa. Jollekin muulle kyseessä olisi vain auto, mutta meille kyseinen auto on aina ollut Raisa.

Raisa sai aikanaan nimensä silloisten olojen mukaan, silloin elettiin vielä vanhan hyvän Neuvostoliiton aikoja ja politbyroon pääsihteerinä oli Mihail Gorbatshov. Hänen vaimonsa oli Raisa Garbatshova, ensimmäinen julkisuudessa runsaasti esiintynyt Neuvostojohtajan puoliso. Kuvat alla tuovat mieleen muistoja menneiltä ajoilta. Silloin joskus, 1980-luvun  lopussa ja 1990-luvun alkuvuosina, varsinkin herra Gorba näkyi usein lehtien kannessa ja televisiossa.








Koska meidän Raisamme syntyperä on siellä missä hänelle nimensä lainanneen kuuluisammankin Raisan, oli täysin loogista, että autosta silloin joskus tuli Raisa. Auto oli isän ja isä valitsi sille myös nimen ja hänen huumorintajuunsa sopi oikein hyvin nimetä auto maan ensimmäisen naisen mukaan.

Ollakseen jo autoksi melkoisen vanha, on Raisa silti ryhdikäs vanha rouva.










Raisa jatkaa elämäänsä toivottavasti vielä pitkään uudessa kodissaan ja tarjoaa uudelle kuljettajalleen monia turvallisia kilometrejä. Yksi aikakausi perheemme historiassa on jälleen päättynyt, jäljellä on lukuisia ihania muistoja.

Ei kommentteja: