maanantai 6. lokakuuta 2014

Runsauden sarvi: hiuspannat

Eräs syistä, jotka ajoivat minut pohtimaan tätä runsaudensarvi kuukautta, olivat kylpyhuoneen kaapit ja sinne kertyneet tavarat. Sieltä ensimmäisenä vastaani tullut runsauden sarvi olivat hiuspannat, joita oli kertynyt varastoon ihan kiitettävä määrä. Lähdin tekemään tarkempaa selvitystä, montako noita oikein on.

Tässä kaikki kasassa:

Pelkästään tuo kasa jo kertoo, että onhan näitä kertynyt ihan kiitettävä määrä - ihan riittävästi lopuksi elämää tai ainakin melkein.

Kun sitten vähän jaotellaan, niin saadaan aikaan seuraavat kasat.

Oikeassa alakulmassa ovat kuminauhalliset pannat, osassa nahkakoristeita, osa pelkkää kuminauhaa. Näitä on yhteensä 10 kappaletta. Metallisia pantoja on kolme erilaista; yhdessä helmiä ja kimaltavia strasseja, toisessa isoja strasseja ja kolmannessa pienet mustat koristekivet. Keskirivissä vasemmalla ovat mustat pannat, joissa yhdessä koristeena kimaltava rusetti, toinen kokonaan kimaltava, yhdessä channel-tyylinen ketju, yhtä koristaa pitsinen rusetti, muut ovat sitten eri levyisiä perusmustia. Kaikkiaan noita on 9 kpl.

Sinisiä ja vihreitä on vaatimattomasti 5, tummanvihreä solmulla ja toinen rusetilla, turkoosi rusetilla ja toinen satiinipäälysteellä ja noiden lisäksi tavallinen taivaan sininen. Punaisia pantoja on niin ikään 9.  Rusetillisia on sekä pinkki, fuksian että kirkaan punainen, kirkkaan punaisia löytyy myös nahkaisena ja kimaltavana ja sitten niitä eri sävyisiä peruspantoja. Näiden vieressä vielä malvan, vaaleanpunaisen ja shampanjansävyiset rusetit sekä pari muuta vaaleamman punasävyistä pantaa - noita siis kaikkiaan viisi.

Valkoisia tai vaaleansävyisiä on niitäkin viisi: leveä valkoinen, luonnonvalkoinen rusetilla, luonnonvalkoinen koristekivillä, hopeanvärinen kimaltava ja pari tavallista valkoista. Kullanvärisiä ja kimaltavia on niitäkin 9. Leveitä kullanvärisiä rusetilla on kaksi, yksi ilman rusettia, kimaltavia paria eri leveyttä, mattapintaisi yksi, yhdessä on mustia helmiä ja kullankimaltavaa nauhaa koristeena. Neutraaleja ja ruskeita on yhteensä 14, näissä on kukonaskel-kuviota, burberry-ruutua, nahkapintaa, rusettia, mattaa ja kiiltävää.

Summa summarum, kaikkiaan siis 69 kappaletta erilaisia hiuspantoja! Juu, 69! Vaikka vaihtaisin pannan joka päivä, riitäisi noita melkein kahden ja puolen kuukauden käyttöön. Enemmänkin noita olisi, jos olisin saanut kaikki ne pannat, joita huusin tuolta ebaysta, sillä niistä jäi kaikkiaan kolme tulematta. Myönnän, että kiemurtelen edelleen sen takia, että olisin halunnut nimenomaan ne mustan ja valkoisen rusetin, jotka jäivät tulematta... Kenties voisin harkita myyväni jonkun noista jo nyt olemassa olevista ja korvata sen sitten mustalla tai valkoisella, mutta siinä tapauksessa siis ensin myynti ja sitten vasta hankinta.

Ei kommentteja: