keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Hopotus: Bepanthen Anti-Scar loppuraportti

Nyt on sitten parin kuukauden verran rasvaamalla ja pallohieronnalla koetettu saada arpia kadoksiin. Käytössä on ollut Hopottajien kautta testiin saamani Bepanthen Anti-Scar arpigeeli, josta olen jo aiemmin kirjoittanut täällä ja täällä.

Kahden kuukauden aikana olen siis rasvannut kolmea paikkaa, vuoden vanhaa ranteen leikkausarpea, vielä vanhempaa säären arpea ja sitten tätä uutta reilun kuukauden ikäistä leikkausarpea. Kahta ensiksi mainittua olen hoidellut hierontapallolla ennen geelin levittämistä ja tätä tuoreinta tulokasta pelkästään geelillä.

Toivoin tietenkin heti kampanjan alussa että arvista tulisi mahdollisimman näkymättömiä, sillä en allekirjoita sitä vanhaa luritusta, jossa sanotaan, että "tässä naamassa arpikin kaunistus olisi".  Kaksi kertaa päivässä siis hieroin ja rasvasin, uskollisesti. Mitäpä sitten tapahtui?

Jos edetään ikäjärjestyksessä, niin vanhin oli tuo säären arpi, joka periaatteessa oli jopa liian vanha tähän kampanjaan (arpien piti olla muistaakseni alta 2 vuotta vanhoja), mutta johon halusin tuotetta kokeilla. Kokeilun halun synnytti yksinkertaisesti ajatus, että pahempaan suuntaan ei voida mennä, vaikka parannusta ei tapahtuisikaan. Tämän suhteen odotukset olivat siis luokassa nolla - ei tapahdu mitään jo ihan sillä perusteella, että vanha arpikudos on muuttumaton ja sen kadottaa vain kirurgin veitsi. Varsin hämmästyneenä siis seurasin, miten viikkojen kuluessa kutina väheni, arpi laskeutui matalammaksi ja jotenkin kuihtui - aikaisemmin noin puolitoista senttiä halkaisijaltaan olleesta arvesta on jäljellä noin senttinen kohtuullisen hyvin muuhun ihoon maastoutuva rengas.

Sitten se toinen leikkausarpi eli rannekanavaleikkausella noin vuosi sitten aikaan saatu jälki. Tässä kuvat puhukoot puolestaan, vaikka erilaiset valaistusolosuhteet varmaankin vaikuttavat kuvien laatuun. Minusta kuitenkin ensimmäisessä kuvassa näkyy arpea koko matkalla kämmenestä ranteeseen, jälkimmäisessä taas on aavistus jotain vaalea tuolla rannealueella. Tässä arvessa ehdottomasti parasta oli sen häviämisen lisäksi myös kiristyksen häipyminen - arpi ei tunnu kiristävältä ja liikettä rajoittavalta.




Kolmannesta arvesta ei ole kuvallista materiaalia, onhan se tässä vajaan parin kuukauden aikana muotoutunut leikkaushaavasta arveksi. Paranemisprosessi on hyvässä käynnissä ja rasvaus tietenkin jatkuu ainakin niin kauan kuin Anti-Scar-pulloissa geeliä riittää. On muuten todella riittoisa aine - olen tämän parin kuukauden ajan käyttänyt vain yhtä pulloa ja siitä on vieläkin ehkä kolmannes jäljellä. Käytännössä siis pisara geeliä on riittänyt hyvin yhdelle arvelle.

Lisätietoja tuotteesta täällä.

2 kommenttia:

koivuhiiri kirjoitti...

Hei kiitos näistä! Mulla muodostuu keloidi lähes jokaiseen arpeen. Tajusin sen vasta vähän aikaa sitten että sille on joku nimi. Lääkäritkin ovat olleet ihan tietämättömiä. On tosi ikäviä, paitsi ulkonäöltään, myös juuri kutinan ja ulkonevuuden vuoksi. Eilen olin leikkauksessa ja kaulassani komeilee komea tikattu haava. Hain tänään tota bebanthenin arpigeeliä, saan ilmeisesti aloittaa käytön tikkien poiston jälkeen. Vanhemmille arville aloitan käytön heti. Toivottavasti saan yhtä hyviä tuloksia kuin sä! :)

rouva Jälkikirjoitus kirjoitti...

Pidän peukkuja, jotta saisit Arpigeelistä yhtä paljon apua kuin minä sain. Mulla kun on tuo sama keloidi ongelma, joten tiedän tunteen kun jokainen pienikin nirhauma jättää pysyvän jäljen. Näin jälkikäteen katsottuna tuo uusi, alusta asti arpigeelillä hoidettu käsi on parempi kuin aiemmin leikattu, siinä kun ei näy arpea lainkaan. Eli vähemmän arpista tulevaisuutta toivotellen ja kommentista kiittäen ;-)