tiistai 11. marraskuuta 2014

Muut Hollannin hankinnat

Eilen esittelin niin sanonut pakolliset ostokset, joista suurin osa kyllä tuli yllätyksenä ja osan olisi voinut jättää ostamatta, mikäli olisi ollut riittävän fiksu.

Tuli sieltä sitten ostettua vähän muutakin sekä tuliaisiksi että itselle.

Kävimme paikallisessa Hemassa, joka on vastaava kuin itävaltainen Bipa eli yleiskauppa, jossa myydään sekä ruokaa, taloustavaroita että kosmetiikkaa. Koska minulla on todella hyvät kokemukset Bipan kosmetiikasta, päätin rikkoa ostoslakkoani ja ostaa ihan jotain pientä, kun Heman meikit vaikuttivat samantasoisilta kuin Bipan. On suoranainen ihme, että kykenin vastustamaan Hema Beautyn kynsilakkarivistöä, joka huuteli äärimmäisen kutsuvasti kaikissa sateenkaaren väreissä.

Kynsilakan sijaan ostin mineraalipuuterin, joka maksoi 5,50€ ja näyttää ihan normaalikokoiselta ja tuntui testatessa ihan hyvältä. Hintaa siis noin kolmannesLumenen vastaavan hinnasta, mutta laatu vastaa Lumenen laatua. Lisäksi hankin pari kynsiviilaa, jotka taisivat maksaa euron kappale, saman hintainen oli Herra Kirjoitukselle ostamani spray-dödö. Rajausvärejä ostin kaksi, vaaleanvihreän ja tummanharmaan, koska tummaa vihreää ei ollut saatavilla. Kynsilakanpoistoainekin oli varsin edullista, tuo violetti pullo kustansi reilun euron.


Hotellin kosmetiikasta nappasimme avatut pullot mukaan. Shampoota, suihkugeeliä ja vartalovoidetta sekä saippuaa oli tarjolla huoneen molemmille asukkaille omansa ja kaikki samaa ihastuttavaa sitruunaruohontuoksuista sarjaa.


Tulisiksi (ja yhdet tietenkin myös itselle; nuo limet) ostin 9 paria puukenkiä, sellaisia suloisia pieniä. Olisi noita puukenkiä ollut saatavilla myös ihan normaalikokoisina puisina taikka pehmeinä tohveleina, mutta tulin siihen tulokseen, etten tee sen paremmin oikeilla puukengillä kuin puukengänmallisilla huopatöppösilläkään mitään.


Puukenkistä ja tuulimyllyitä oli kyllä otettu kaikki mahdollinen irti ja niitä myytiin turisteille kaikissa mahdollisissa muodoissa. Meidän mukaamme päätyivät niin tuulimyllyllä koristeltu pillerirasia kuin puukenkäkoristeiset kynätkin.


Myös nämä tuliaiset löytyivät Hemasta leluja ja kirja eräälle pienelle miehelle.


Herra Kirjoitus osti minulle turkoosin laukun. Laukun lukko ja metallihelat olivat ilmeisesti sen verrran massiiviset, että herättivät turvamiesten huomion laukun matkustaessa käsimatkatavaroissa Suomeen. Jouduin näet avaamaan matkalaukkuni, jotta he pääsivät sitä penkomaan ja löytäessään laukun pyörittelivät päätään.


Joulua tuolla oli jo joka paikassa, jouluvalot paloivat ja joulukoristeita kaupattiin kaikkialla. Niinpä mekin sitten hankimme vähän erilaisia joulukortteja ja pari joulukoristetta - kenkiä tietysti.


Kukkia ei tuotu kuin muutama sipuli tuliaisiksi, mutta niistä ei ole kuvaa. Erilaisia tulppaaneja oli tosiaan vaikka minkälaisia. Perinteisten tavallisten lisäksi oli kerrottuja ja papukaijatulppaaneja ja kaikissa saatavilla suunnilleen koko mahdollinen värikirjo. Meidän mukanamme Suomeen kulkeutui vähän erilaisia vaihtoehtoja kuin mitä täältä yleensä saa: sinisiä, mustia, valkoisia kerrottuja punaisilla kapeilla raidoilla (kuin polkkakarkkeja), keltaisia vihreillä tehosteilla ja vihreitä keltaisilla tehosteilla. Jos ne jossain vaiheessa kukkivat, niin palaan sitten asiaan kuvien muodossa.

Elintarvikkaitakin tuli ostettua, kun vastaan tuli kaikkea hyvää ja mielenkiintoista. Kuvassa oikealla oleva Jelly beans sanko on jo hyvin vajennut. Sangon koko oli reilut 500g ja hintaa 2,5€ eli samanverran kuin Suomessa 100g pussilla. Kuvassa edessä on Sinter Claas-pikkuleipiä, jotka ovat siis kuin meikäläisiä pipareita, mutta tuollaisessa nappimuodossa. Kuvassa keskellä on täytettyjä vohveleita, joiden täytteenä on hunajaa tai jotain muuta makeaa. Lisäksi Herra Kirjoitus halusi hankittavaksi savustetun makkaran makuisia sipsejä, joita hankittiin kaksi pussia. Yksi maistettavaksi ja toinen kotiin tuotavaksi. Herra Kirjoitus piti näistä, minä en. 


Suklaata hankimme tuliaisiksi, nämä valikoituvat mukaan paitsi näppärän koon myös ihanien käärepapereiden takia.

Kylmälaukkua ei ollut mukana, joten juustoa emme tuoneet, vaikka useampaakin sorttia maisteltiin esimerkiksi lauantain maalaistorilla, jossa oli maistiaisia tarjolla paitsi juustoista, myös leivästä, pestoista ja hedelmistä. Saattaa myös olla, että mukaan päätyi myös jotain Soda Stream-juttuja.

Ei kommentteja: