torstai 20. marraskuuta 2014

Sytykesipsit osa 1

Netin ihmeellinen maailma on varsin tulvillaan ideoita, enemmän kuin kukaan ehkä koko ikänään ehtii hyödyntää. Tähänkin törmäsin ihan vahingossa, niin kuin yleensä parhaiden ideoiden kanssa käy.

Sytykeruusuista lienevät kaikki kuulleet, mutta nyt törmäsin niiden toiseen versioon sytykesipseihin. Näitä oli tehty sekä kaupasta ostetuista vanulapuista että pahvista, jotka oli kastettu sulaan steariiniin. Idea on siis ihan sama kuin sytykeruusuissa, mutta toteutustapa vähän eri.

Kierrätysintoilija tietenkin lämpeni ajatukselle heti. Tarvikkeita kun löytyi omasta takaa ja olin juuri päässyt tuskailemasta sitä, mitä tehdä kolmella nurkissa lojuvalla Pringles-tuubilla. Lisäksi tarvittiin liimaa, sakset, tapettia ja pahvia.


Pahvi leikattiin sipsituubiin sopiviksi pyörylöiksi. Tämän verran materiaalia tuli yhdestä talouspaperirullahylsystä, yhdestä wc-paperirullahylsystä ja yhdestä kirjan toimittamiseen käytetystä pahvikotelosta. Tuollaisina nuo täyttävät yhden tuubin, mutta varmaankin ne kasvavat kokoa sen verran, että noista riittää valmiina ainakin kahteen tuubiin.

Sitten sopiva tapetti kehiin. Liimaa purkin kylkeen ja tapetti paikalleen.


Näyttävät ihan hyviltä ja tuollaista kehtaa jo pitää takanreunuksellakin mieluummin kuin sanomalehtinippua. Tarkoitus on antaa nämä joululahjoiksi, sillä olen niin tylsä, että itse pidän käytännöllisistä lahjoista eniten. Nämä kierrätyslahjat ovat monesta muustakin syystä mieleeni, ne ovat persoonallisia ja itse tehtyjä ja varsin edullisia. Näihin tuubeihin tuli kuluja liiman verran, jota sitäkään ei tarvinnut hakea kaupasta, kun sitä on yleensä meillä aina varastossa, tuubit,  pahvi ja tapetti olivat ilmaisia.


Seuraavaksi onkin sitten edessä varsinainen tulikoe, itse sipsien valmistaminen.

Ei kommentteja: